Minister obrany Jaroslav Naď. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Slovenskí branci končia. To je preveliká tragédia, rozobrali sme vás ako lego, ironicky reagoval Naď

12.10.2022, 14:24
Autor:
ČTKČTK

Organizácia ukončenie svojej činnosti oznámila na sociálnej sieti, dôvody neuviedla. Tvrdila, že nastal správny čas posunúť sa ďalej a že nekončí porazená.

Na Slovensku po desiatich rokoch končí svoju činnosť polovojenská organizácia Slovenskí branci, ktorú miestne úrady podľa médií označovali za bezpečnostnú hrozbu.

Zbrane a uniformy

Jej členovia cvičili so zbraňami a v uniformách. Slovenský minister obrany Jaroslav Naď jej koniec uvítal, podľa neho k nemu prispeli vnútorné spory.

"Tak ale toto je preveliká tragédia! Vždy ma bavilo dozvedieť sa kopec srandy, ako to u vás prebieha a ako sa vám “darí” a čo máte nové a tak," napísal minister obrany Jaroslav Naď.

"Váš führer sa s každým rozhádal, lebo nedokázal strpieť nikoho, kto mal IQ aspoň nad 100 a bol tak inteligentnejší ako on. Jednoducho kopec srandy bolo s vami chlapci. No nakoniec sme vás jednoducho rozobrali ako lego…," dodal.

Organizácia ukončenie svojej činnosti oznámila na sociálnej sieti, dôvody neuviedla. Tvrdila, že nastal správny čas posunúť sa ďalej a že nekončí porazená.

Podľa portálu webnoviny.sk bola organizácia slovenských branci založená ako neregistrovaný telesno-branný klub.

Spolupracovala so slovenskou pobočkou ruského motorkárskeho klubu Noční vlci, kritizovala Európsku úniu aj Západ. Jej bývalý člen sa v minulosti pridal na stranu proruských separatistov na východe Ukrajiny.

Aj kvôli tejto organizácii Slovensko pred troma rokmi zákonom až na výnimky zakázalo verejnosti nosiť uniformy, ktoré používajú slovenskí vojaci.

Naď reagoval ironicky

"Slovenskí branci sa vnútorne rozhádali, nedokázali spoločne pôsobiť. Hlavný cieľ Slovenských brancov bol, aby sa ich šéf stal politicky aktívny," povedal novinárom Naď.

Dodal, že úrady organizáciu monitorovali. Podľa neho sa medzinárodných cvičení, ktoré slovenskí branci zvolávali, zúčastnila len hŕstka ľudí.

Organizácia sa označovala za domobranu a kládla si za cieľ rozvíjať u mladých ľudí lásku k vlasti, prírode a ku kultúrnemu dedičstvu.

01 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 02 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 03 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 04 - Modified: 2024-03-09 10:55:54 - Feat.: - Title: Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská 05 - Modified: 2024-03-06 09:58:31 - Feat.: - Title: Rozhodnutie Ústavného súdu Danka prekvapilo. Koalícia je čisto proruská, tvrdí Naď
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 18:29