Dušan Dědeček. Reprofoto TV JOJ
StoryEditor

Obvinený Dědeček: Zničil som jedným šmahom ruky všetko dobré, čo som kedy urobil. Som pripravený niesť vinu

07.10.2022, 17:39
Autor:
pebpeb

V rozhovore pre televízie Markíza a JOJ hovoril Dušan Dědeček o svojich pocitoch a okolnostiach, ktoré predchádzali tragédii.

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý v opitosti spôsobil víkendovú tragickú dopravnú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami, prvýkrát prehovoril pre médiá. 

V rozhovore pre televízie Markíza a JOJ hovoril o svojich pocitoch a okolnostiach, ktoré predchádzali tragédii.

Piť začal podľa vlastných slov v nedeľu na rodinnom stretnutí. "Prišla vnučka so synom, príjemne sa nám sedelo. Okoštoval som rum, ale neholdujem mu, tak som to veľmi neopakoval," povedal Dědeček. Tvrdí, že vypil asi dva poháriky.

image

V krvi mal vyše dvoch promile a stopové množstvo liekov na spanie. Prečo Dědečka pustil sudca na slobodu?

Je pripravený niesť vinu

Na otázku, či pokračoval v pití v práci, priamo neodpovedal. "Prišiel som len otvoriť kanceláriu, v ktorej som neplánoval byť. Moje dve kolegyne nemohli, ja som prišiel a tú situáciu som zle vyhodnotil," dodal.

To, čo sa stalo, si vraj uvedomil už v aute. „Taký zlomok sekundy som nikdy nezažil. Vedel som, čo som spravil a som pripravený niesť vinu,“ tvrdí obvinený. 

image

Je mu ľúto ľudí, ktorých zabil. Dušan Dědeček prvýkrát od nehody prehovoril cez právnika

Kajal sa a rodičov obetí požiadal o ospravedlnenie. "Žiaľbohu, stále to je pre mňa sen, ktorý sa nedá vrátiť späť, ktorý sa nedá vypnúť. Ten mi ide neustále hlavou a mňa to strašne mrzí, čo som urobil. Mrzia ma tie zmarené životy. Neviem, ako by som vyjadril ľútosť nad tým všetkým a aj keď to rodičia asi neprijmú, chcem ich prosiť o zmierenie, o ľútosť a o ospravedlnenie."

Hrozí mu až doživotie

„Zničil som jedným šmahom ruky všetko dobré, čo som kedy urobil. Nikdy nebudem ten, čo som bol,“ dodal Dědeček.

Bývalý generálny sekretár Slovenského deaflympijského výboru čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Dědeček je zatiaľ stíhaný na slobode. Včera večer ho totiž súd prepustil zo zadržania. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť.

01 - Modified: 2023-10-09 13:23:51 - Feat.: - Title: Dědeček povedal, že by šiel na eutanáziu, ak by mohol. Žilinkov pokus neuspel 02 - Modified: 2023-09-20 08:13:15 - Feat.: - Title: Odvolací proces s Dědečkom v prípade tragickej nehody na Zochovej má byť 12. októbra 03 - Modified: 2023-06-26 18:00:00 - Feat.: - Title: Kollárov „kažilion, bažilion“, Kočnerov podvod a stopka na výstavbu nemocnice v Martine (Brífing HN) 04 - Modified: 2023-06-19 22:02:50 - Feat.: - Title: Rodiny žiadajú za smrť svojich detí odškodné. Ak súd rozhodne, zaplatí poisťovňa, tá sumu uplatní u Dědečka 05 - Modified: 2023-06-12 18:21:31 - Feat.: - Title: Skorumpovaný Slota, prekvapivý trest pre šoféra „auta smrti“ a prvé pôrody v Nemocnici Bory (Brífing HN)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 22:42