StoryEditor

Pellegrini: Politická situácia nie je normálna. Blížiace sa voľby je možné chápať ako referendum o vláde

01.10.2022, 10:35
01.10.2022, 10:35
Autor:
redred

Strana Hlas opätovne vylúčila pred nadchádzajúcimi voľbami spoluprácu s OĽANO a ĽSNS, pričom toto rozhodnutie bude podľa jej predsedu platiť aj pred parlamentnými voľbami.

Ľudia by sa nemali obávať poňať nadchádzajúce októbrové komunálne a regionálne voľby politicky, aj ako referendum o terajšej vládnej koalícii. Vyhlásil to na tlačovom brífingu po pracovnom sneme strany Hlas-SD v Liptovskom Mikuláši jej predseda Peter Pellegrini.

Snem strany, ako poznamenal Pellegrini, bol hlavne reakciou na aktuálnu situáciu v republike. "Situácia nie je normálna, naopak, zásadným spôsobom prispieva k frustrácii, pramení až do prejavov hnevu a zlosti občanov tejto krajiny," tvrdí.

image

Nie je to len o platoch, sme ako ťažné kone a už nevládzeme – vravia lekári, ktorí dávajú hromadné výpovede

Kritika voči vláde

Predseda mimoparlamentnej strany sa opäť nevyhol kritike premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ako i ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), ohľadom podpory a pomoci deťom, seniorom. Slovensko podľa neho potrebuje stabilitu, ľudia pre infláciu chudobnejú, hrozí recesia a vláda nedokázala prijať adekvátne opatrenia. Zopakoval, že jediným riešením sú predčasné parlamentné voľby.

V súvislosti s blížiacimi sa spojenými voľbami vyzval Pellegrini ľudí, aby dali jasne najavo nominantom OĽANO, že ich nechcú na pozíciách predsedov samosprávnych krajov, primátorov a starostov.

"Ľudia môžu z tohto spraviť malé politické referendum a poslať týchto nominantov do minulosti, aby tak odkázali vedeniu OĽANO v Bratislave, že si neželajú túto politiku," zdôraznil.

Hlas-SD je podľa tvrdenia jeho predsedu plne organizovanou stranou zastúpenou v každom jednom regióne SR a nebude sa brániť diskusii o zmene volebného systému.

image

Fico volá po spájaní ľavice, strane Hlas ponúkol spoluprácu. Ľudia to podporia, tvrdí šéf Smeru

S dvoma stranami spoluprácu vylúčili

"Tak, aby polovica poslancov Národnej rady SR bola volená doterajším spôsobom, ale druhých 75 poslancov bolo volených v každom jednom okrese po jednom, aby bola garancia, že každý jeden okres bude mať svojho zástupcu," priblížil predseda strany.

Strana opätovne vylúčila pred nadchádzajúcimi voľbami spoluprácu s OĽANO a ĽSNS, pričom toto bude podľa predsedu platiť aj pred parlamentnými voľbami. Rozhodnutie v prípade iných strán podľa Pellegriniho nepadlo. V prípade Republiky sa Hlas-SD snažil nevytvárať spojenectvá v komunálnych voľbách, nevylúčil, že sa strana s nimi vyskytla v širšej koalícii.

 Strana postavila vlastných kandidátov v štyroch vyšších územných celkoch - v Košiciach, Prešove, Nitre a Žiline. V Trenčianskom samosprávnom kraji sa rozhodla podporiť súčasného predsedu, nominanta má aj v Banskobystrickom kraji a v Trnavskom kraji sa rozhodla podporiť nezávislého kandidáta. Otázny v prípade možnosti podpory zostáva Bratislavský samosprávny kraj.

 

Snem strany Hlas-SD
01 - Modified: 2022-09-29 12:07:35 - Feat.: 1 - Title: Poslanec Taraba chce od SaS podporu predčasných volieb, inak nepríde na hlasovanie o Matovičovi 02 - Modified: 2022-10-04 11:25:19 - Feat.: 1 - Title: Nie je to len o platoch, sme ako ťažné kone a už nevládzeme – vravia lekári, ktorí dávajú hromadné výpovede 03 - Modified: 2022-09-28 15:06:47 - Feat.: 1 - Title: Tí, ktorí chcú odvolávať Matoviča, ignorujú infláciu. Nevidia skutočné problémy Slovenska, vyhlásil Heger
01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:37