Prezidentka Zuzana Čaputová. FOTO TASR/AP  
StoryEditor

Ak Heger nedodá Čaputovej mená nových ministrov do začiatku budúceho týždňa, rozhodne sa sama

09.09.2022, 17:41
Autor:
TASRTASR

Prezidentka tvrdí, že naďalej nevie, koho premiér na obsadenie uvoľnených ministerstiev po odchode SaS z vlády navrhuje.

Ak na začiatku budúceho týždňa nedostane prezidentka Zuzana Čaputová od premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) informáciu o kandidátoch na uvoľnené ministerské posty, rozhodne sa sama, koho z členov vlády riadením týchto rezortov poverí. Hlava štátu to vyhlásila v piatok v Bratislave s tým, že takéto provizórium neprospieva nikomu.

image

Premiér bude s prezidentkou hovoriť o menách nových ministrov v piatok podvečer

Prezidentka tvrdí, že naďalej nevie, koho premiér na obsadenie uvoľnených ministerstiev po odchode SaS z vlády navrhuje. "Žijeme náročnú dobu a je potrebné, aby tieto rezorty fungovali," vyhlásila.

Hlava štátu tiež avizovala, že budúci týždeň sa vyjadrí k referendovej iniciatíve Smeru-SD. Petičný výbor jej už odovzdal potrebné podpisy. Opozícia by chcela cez referendum dosiahnuť predčasné voľby. Prezidentka už skôr avizovala, že s otázkou o bezodkladnej demisii vlády by sa obrátila na Ústavný súd.

Mená nových ministrov, ktorí nahradia tých z SaS, by mohli podľa predsedu Národnej rady Borisa Kollára (Sme rodina) ostávajúce strany koalície dohodnúť už v piatok. Uviedol tiež, že zatiaľ je zrejme zhoda na ministrovi hospodárstva. Meno však nekonkretizoval.

image

Mená nových ministrov dohodne koalícia už dnes, povedal Kollár. Jeden je jasný

Premiér začiatkom tohto týždňa oznámil, že jeho vláda bude vzhľadom na demisie ministrov SaS menšinová. Mená potenciálnych nových ministrov zatiaľ nekonkretizoval, keďže ich chce najskôr oznámiť prezidentke. Načrtol však, že by malo ísť o odborníkov. Na pracovnej ceste v Ríme vo štvrtok 8. septembra skonštatoval, že sa s Čaputovou nemohli stretnúť, keďže ona bola začiatkom týždňa v zahraničí a on je teraz. Avizoval, že v piatok je už v Bratislave a bude s ňou v tejto veci komunikovať.

01 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 02 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 03 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku 04 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:59