Premiér Eduard Heger. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Heger rázne odmietol kľúčovú požiadavku SaS: Nie je možnosť, že by Matovič skončil ako minister financií

13.07.2022, 16:42
Autor:
TASRTASRredred

Premiér Eduard Heger a líder SaS Richard Sulík sa v súvislosti so situáciou v koalícii stretnú v sobotu večer.

Premiér Eduard Heger na brífingu povedal, že nie je možnosť, že by Igor Matovič skončil na poste ministra financií a vyhovel tak strane SaS. "To je uzavretá otázka," stroho povedal premiér. Dodal, že Matovič má jednoznačne jeho dôveru.

image

Heger vyzýva SaS na krok dozadu, deklaruje svoj cieľ zachovať štvorkoalíciu

Heger a líder SaS Richard Sulík sa v súvislosti so situáciou v koalícii stretnú v sobotu večer.

"Môžeme potvrdiť, že stretnutie sa uskutoční v sobotu večer," uviedol úrad vlády s tým, že presný čas ani miesto nebudú medializovať. Hovorca strany SaS Ondrej Šprlák pozvanie potvrdil s tým, že Sulík ho prijal.

Spor v koalícii sa vyostril opätovne po tom, ako Národná rada prelomila veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Strany sa navzájom obviňovali z hlasovania s fašistami.

SaS následne minulý týždeň vypovedala koaličnú zmluvu, požaduje vypracovanie novej a odchod Matoviča z vlády. OĽANO požiadavku odmieta.

SaS avizovala demisiu svojich ministrov, ak sa ich požiadavky nenaplnia. Matovič hovorí, že liberáli takto v septembri povalia vládu. Podľa SaS však ich demisia nebude znamenať pád vlády, predčasné voľby a ani koniec koalície.

Sulík v utorok vyhlásil, že SaS už nie je súčasťou koalície. Premiér následne apeloval na liberálov, aby urobili krok späť. Obe strany deklarujú záujem na dovládnutí súčasnej vlády, premiér apeluje na zotrvanie štvorkoalície. Predčasné voľby nechcú.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 05 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:40