Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO)FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Heger vyzýva SaS na krok dozadu, deklaruje svoj cieľ zachovať štvorkoalíciu

12.07.2022, 18:33
Autor:
TASRTASR

Premiér reagoval na vyjadrenia šéfa strany SaS Richarda Sulíka, ktorý vyhlásil, že SaS už nie je súčasťou koalície.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzýva stranu SaS, aby urobila krok dozadu. Deklaruje, že jeho cieľom ako predsedu vlády je zachovať štvorkoalíciu.

Reaguje tak na utorkové vyjadrenia šéfa strany Richarda Sulíka, ktorý vyhlásil, že SaS už nie je súčasťou koalície. Reakciu poslal tlačový a informačný odbor Úradu vlády.

image

Je hanba sledovať, ako Matovič ničí celú krajinu. Ak sa nedohodneme, ministri SaS podajú v auguste demisiu

"Dnes hrozí zopakovanie fatálnej chyby z minulosti. Keď padla vláda Ivety Radičovej na eurovale, euroval aj tak prešiel a Robert Fico potom vládol sám. Následkom toho bolo, že rozložil právny štát a okradol občanov o miliardy. Dnes sa história môže zopakovať znova. Mafia čaká za dverami, neotvárajme," uviedol Heger v reakcii.

Spor Sulíka s ministrom financií a šéfom hnutia OĽANO Igorom Matovičom podľa jeho slov môže spôsobiť návrat Roberta Fica (Smer-SD) a "jeho dvojčaťa" Petra Pellegriniho (Hlas-SD).

Sulík v rámci utorkového vyjadrenia pre médiá tiež uviedol, že na stredajšie rokovanie vlády ministri zo strany plánujú ísť. Deklaroval, že liberáli majú záujem na dovládnutí súčasnej vlády. Žiadajú však prepracovanie koaličnej zmluvy, ktorá bola podľa Sulíka viackrát porušovaná. Ak bude zo strany partnerov záujem, SaS je pripravená rokovať.

SaS minulý týždeň vypovedala koaličnú zmluvu, požaduje vypracovanie novej do konca augusta a odchod Matoviča z vlády. OĽANO požiadavku odmieta. SaS avizovala, že pri nenaplnení jej podmienok podajú ministri zo strany demisiu.

Matovič hovorí, že liberáli takto v septembri povalia vládu. Podľa SaS však ich demisia nebude znamenať pád vlády, predčasné voľby a ani koniec koalície.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:50