StoryEditor

"Ďakujem Richardovi, ďakujem Igorovi." Zmierenie Matoviča so Sulíkom, OĽANO podržalo šéfa SaS

02.07.2022, 16:00
Autor:
redredTASRTASR

Premiér Eduard Heger s ministrom financií Igorom Matovičom a ministrom hodpodárstva Richardom Sulíkom oznámili spoločne veľkú investíciu, príchod automobilky Volvo na východ Slovenska. Pozrite si výroky politikov.

Záver týždňa v slovenskej politike vyzeral, že všetky koaličné problémy sa vyriešili. Aspoň nateraz.

Premiér Eduard Heger s ministrom financií Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom oznámili spoločne veľkú investíciu, príchod automobilky Volvo na východ Slovenska.

image

Aj po dobrej správe stále "rinčia zbraňami". Matovič môže len vyčkávať, čo urobí Sulík, hovorí expert

Sulík familiárne poďakoval svojím kolegom z vlády. "Chcem poďakovať Edovi, Igorovi, Veronike, Janovi, Milanovi, Ferovi," povedal šéf SaS.

Matovič sa k nemu s úsmevom pridal. "Takisto by som chcel poďakovať Richardovi, Edovi aj všetkým tým, ktorých tu vymenoval Richard Sulík. Investíciu má na starosti ministerstvo hospodárstva a chcem poďakovať aj tomu, že sme tú investíciu podarilo utajiť," povedal šéf OĽaNO.

image

Tisícky pracovníkov a miliarda eur. Volvo zmení život na východnom Slovensku

Prvá časť týždňa však taká idylická nebola. Prebiehalo hlasovanie o odvolaní troch ministrov - Richard Sulíka, Jána Budaja a Samuela Vlčana. Všetci traja zotrvali vo svojich funkciách.

image

Čekovský z OĽANO: Sulík presne vie, kde má Igor Matovič slabiny a útočí na ne. Vinní sú obaja

OĽANO aj napriek sporom so SaS podržalo Sulíka vo funkcii. "Nebudeme podporovať opozíciu v úsilí o odvolávanie ministrov našej vlády," vyhlásil šéf poslaneckého klubu OĽANO Šipoš s tým, že budú hlasovať proti Sulíkovmu odvolaniu napriek tomu, že majú vážne výhrady voči SaS, ktorá sa podľa neho často správa ako opozícia voči vláde. "Napriek tomu, že sú medzi nami veľakrát trenice, sme sa rozhodli zakopať vojnovú sekeru a podať SaS pomocnú ruku," povedal a označil to za ústretové gesto.

01 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:30