StoryEditor

Matovič hovorí o spiknutí SaS s opozíciou. Sulíkovci reagujú, že opäť prestanú chodiť na koaličné rady

22.06.2022, 14:56
Autor:
TASRTASR

Igor Matovič na brífingu povedal, že sa tesne pred hlasovaním o prorodinnom balíčku dozvedel o dohode medzi SaS a opozičnými stranami Smer, Republika a Hlas, že budú hlasovať za veto prezidentky.

Približne desať ľudí z klubu OĽANO chcelo pôvodne hlasovať za pripomienky prezidentky pri takzvanej protiinflačnej pomoci.

Matovič hovoril o komplote

Dozvedeli sa však, že SaS spravila "komplot" s "fašistami", so Smerom-SD a nezaradenými poslancami pôsobiacimi v Hlase-SD. To zmenilo ich rozhodnutie. V stredu po prelomení veta prezidentky to vyhlásil minister financií a líder OĽANO Igor Matovič.

"Bola reálna možnosť, že za veto pani prezidentky zahlasuje z nášho poslaneckého klubu o dosť viac ľudí. Ale zároveň s týmito ľuďmi bola dohoda, že ak sa dozvieme na poslednú chvíľu, že by prišlo k nejakému spiknutiu SaS s fašistami z Republiky, so Smerom a s Pellegrinim, tak v tom prípade sa zariadia," skonštatoval Matovič.

Dodal, že túto informáciu dostali asi 20 minút pred hlasovaním a sám o tom informoval poslancov OĽANO. Na základe toho sa podľa neho títo poslanci rozhodli nepodporiť veto prezidentky.

"Ešte tesne pred hlasovaním prebiehalo kľúčové rokovanie vzadu v poslaneckom salóniku dvoch predsedov politických strán," tvrdí Matovič.

Heger o hlasovaní

V súvislosti s opätovným schválením balíčka premiér Eduard Heger (OĽANO) poznamenal, že pre stabilitu koalície je veľmi dôležité, že klub OĽANO zostal jednotný.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš skonštatoval, že keď všetci okrem jedného hlasujú za, považuje to za jednotný klub.

Národná rada v stredu prelomila veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej v prípade zákona o financovaní voľného času dieťaťa.

Zákon schválilo plénum v pôvodnom znení a odmietlo pripomienky hlavy štátu. Na voľnočasové aktivity tak dostanú deti od päť do 18 rokov každý mesiac 60 eur. Zvýši sa suma daňového bonusu aj prídavok na dieťa.

"Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú. Aj z toho dôvodu sa opätovne odmietame zúčastňovať koaličných rád.

Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami, píše SaS v reakcii na vyhlásenie Igora Matoviča."

SaS opäť prestáva chodiť na koaličné rady

Strana SaS v reakcii uviedla, že opätovne prestáva chodiť na koaličné rady.

"Strana Sloboda a Solidarita (SaS) popiera akékoľvek rokovania s opozíciou o hlasovaní pripomienok prezidentky. Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú. Aj z toho dôvodu sa opätovne odmietame zúčastňovať koaličných rád. Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami," uviedla strana v stanovisku, ktoré zaslal hovorca Ondrej Šprlák.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:43