MInister financií Igor Matovič. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič vyhlásil, že Sulík podviedol celé Slovensko: Na koaličnej rade navrhnem, aby skončil vo funkcii

06.06.2022, 18:34
Autor:
lmlm

Minister financií Igor Matovič povedal, že fakt, že Richard Sulík vyrokoval výnimku len na osem mesiacov, je katastrofálne zlyhanie ministra hospodárstva.

"Verejne sľuboval, že vyrokuje výnimku na 36 mesiacov. V skutočnosti vyrokoval, že môže Slovnaft dovážať ruskú ropu, len vyrábať z nej môže iba osem mesiacov. To je škoda viac ako dve miliardy eur. Ľudia to zaplatia na pumpách. Zároveň to ohrozuje kľúčovú investíciu, ktorá mala prísť na Slovensko zo strany zo strany Mol-u za 1,5 miliardy eur," vyhlásil Matovič.

image

Hegerov problém je Matovič

Matovič: Sulík podviedol aj Hegera

Dodal, že keď jeden minister spôsobí škodu štátu a nám ľuďom skoro štyri miliardy eur, tak je to určite na zváženie, aby odišiel.

Igor Matovič a Richard Sulík si posielali ostré odkazy aj minulý týždeň:

"Ja to predostriem na koaličnej rade, ten bod už je zaradený. Nemali by sme kryť človeka, ktorý spôsobí miliardové škody štátu. Podviedol celé Slovensko, podviedol Slovnaft. A ľudia to zaplatia na pokladni."

Na otázku, že rokovania za Slovensko viedol Heger, Matovič reagoval, že premiér bol podvedený Richardom Sulíkom. Minister pre HN povedal, že nebude slová Matoviča komentovať. "Ak to bude potrebné, tak pošleme tlačovú správu," odkázal Sulík.

image

Viskupič: Vylúčiť sa nedá nič, ani rozpad koalície

Reakcia SaS

Matovič zároveň povedal, že predloží na najbližšiu vládu v jednom balíku návrh na desaťpercentné zvýšenie platov v školstve spoločne s návrhom na zdanenie hazardu, liehu, ruskej ropy a regulovaný odvod.

Strana SaS po vyjadreniach šéfa OĽaNO reagovala, že odmieta vydieračské praktiky ministra financií.

"Napriek tomu, že predseda školských odborov Pavel Ondek po rokovaní s ministrom financií uviedol, že navýšenie platov pre učiteľov o desať percent by sa dalo financovať z daňových nadpríjmov, Igor Matovič si berie učiteľov za rukojemníkov a spája ich s vyššími daňami," odkazuje SaS.

 

 

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 21:53