StoryEditor

Ficov "politický väzeň" je právoplatne odsúdený, reagujú politici na odsúdenie Dušana Kováčika

24.05.2022, 16:21
Autor:
redredTASRTASR

Spolupracoval s mafiou, nechal sa ňou podplácať. Takýto hlboký morálny úpadok nebol len jeho osobným zlyhaním, napísal premiér Eduard Heger.

Eduard Heger, premiér: "Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je zločinec. Spolupracoval s mafiou, nechal sa ňou podplácať. Takýto hlboký morálny úpadok nebol len jeho osobným zlyhaním, ale aj symptómom režimu pod vedením strany Smer. A tí, čo ho dnes v parlamente obhajujú, nie sú lepší ako on. Dobre si zapamätajme tento deň."

Strana Smer-SD: "V strane Smer-SD vyvoláva rozsudok senátu 5T Najvyššieho súdu v prípade bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika obrovské pochybnosti. Ide o senát NS SR, ktorý je spájaný s početnými porušeniami ľudských práv. Dušan Kováčik sa stal prvou obeťou brutálneho zneužívania trestného práva na politické ciele. Dušana Kováčika usvedčujú udavači podozriví z najzávažnejšej trestnej činnosti, ktorí chodia po slobode a ktorí za udávanie dostávajú rôzne výhody, dokonca v podobe štátnej korupcie, ako to je v prípade korunného svedka – udavača Makóa, ktorý dostal od vlády Slovenskej republiky lukratívne štátne zákazky. Je neuveriteľné, že Najvyšší súd sa tak ponáhľal, že rozhodol bez toho, aby čakal na výsledky vyšetrovania manipulácií s trestnými konaniami, kde sa prešetrujú aj spomínaní udavači, z ktorých sa dokonca jeden priznal ku krivej výpovedi práve v prípade Dušana Kováčika."

image

Označovali ho za mafiánsku spojku, to súd nepotvrdil. Dušan Kováčik vyviazol s miernejším trestom

Veronika Remišová, popredsedníčka vlády a predsedníčka strany Za ľudí: "Ficov "politický väzeň" Kováčik je právoplatne odsúdený. Najvyšší súd dnes právoplatne odsúdil Dušana Kováčika. Do väzenia tak odchádza bývalý špeciálny prokurátor, "zametač" Smeru, ktorý sa spreneveril svojmu poslaniu strážcu zákona. Čo na to hovorí verejný obhajca odsúdených zločincov Fico? Ten Fico, ktorý Kováčika chodil strážiť ešte aj na súd? Ten Fico, ktorý sa na pytliackej chate vyjadroval, že Kováčik je prelomový prípad a jeho oslobodenie by celej partii "strašne pomohlo?" Ficovi spojenci sa priznávajú či končia vo väzení, odsúdení nezávislými súdmi. Podozrenia z organizovanej skupiny, ktorú mal prikrývať práve Fico so svojimi najbližšími ľuďmi sa ešte pred súdy dostanú. (Pokiaľ ich, samozrejme, neodkloní generálny prokurátor). Odsúdenie Kováčika je symbolom, že roky nedotknuteľní "šéfovia" skorumpovaného systému sa po dlhej dobe musia obávať spravodlivosti. A tak to má byť. 

Hnutie OĽANO: " Najvyšší súd bývaleho špeciálneho prokurátora, ktorého sa snažil do poslednej chvíle brániť už len Robert Fico, definitívne odsúdil za prijatie úplatku 50-tisíc eur od mafie a vynášanie zo spisov, čím úmyselne vyzradil utajovanú skutočnosť. DO VÄZENIA IDE ČLOVEK, KTORÝ MAL BYŤ SYMBOLOM SPRAVODLIVOSTI, MAL SPRAVODLIVOSŤ BRÁNIŤ A ÍSŤ PO KRKU ZLOČINU. Svojmu poslaniu sa však hrubo spreneveril, úmyselne zametal SMERácke kauzy pod koberec, nekonal vtedy, kedy konať mal a tak si dnes sám vypočul rozsudok Najvyššieho súdu."

 

 

01 - Modified: 2022-05-24 10:54:56 - Feat.: 1 - Title: Najvyšší súd poslal Kováčika definitívne do väzenia. Dostal osem rokov 02 - Modified: 2022-05-20 12:15:08 - Feat.: 1 - Title: Proces s Kováčikom: Najvyšší súd vynesie rozsudok v utorok 03 - Modified: 2022-05-20 11:15:00 - Feat.: 1 - Title: Ústavný súd zamietol sťažnosť Kováčika v ďalšej jeho korupčnej kauze. Špeciálna prokuratúra mohla naňho podať obžalobu
01 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 02 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 03 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 04 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum) 05 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:47