Exminister spravodlivosti Gábor Gál. FOTO: HN/Peter Mayer
StoryEditor

NAKA obvinila exministra spravodlivosti Gábora Gála, má ísť o korupciu

20.05.2022, 11:47
20.05.2022, 15:05
Autor:
redredTASRTASR

Vyšetrovateľ NAKA obvinil exministra spravodlivosti za stranu Most-Híd Gábora Gála, informuje web televízie Markíza tvnoviny.sk.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 9. mája tohto roku osobu Gábora Gála z korupcie," uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Zločinu prijímania úplatku sa mal podľa jeho slov dopustiť v súvislosti s činnosťou Slovenského pozemkového fondu v roku 2018.

Nedávno sa v médiách objavila informácia, že bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech, v súčasnosti spolupracujúci obvinený, vypovedal, že Gál mal riešiť nominácie práve v tejto inštitúcii. Okrem neho spomenul aj predsedu Mosta Bélu Bugára.

"Ešte minulý týždeň mi poštou bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené," povedal pre TASR exminister spravodlivosti.

Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili.

Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podrobnosti prípadu ani počet obvinených nechcel komentovať. "Obvinenie bolo vznesené pre zločin prijímania úplatku, ale bližšie podrobnosti, skutkové ani právne, zverejňovať nebudeme, je to prvotné štádium," reagoval.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:11