Koláž: Richard Sulík a Robert Fico. SNÍMKA: TASR; Koláž: Hn
StoryEditor

Sulík prišiel na tlačovú konferenciu Smeru. To je nevídané, reagoval Fico

09.05.2022, 14:14
09.05.2022, 18:25

Predstavitelia Smeru Richardovi Sulíkovi vyčítali, že kým Slovensko čaká ešte väčšie zdražovanie, on počas víkendu robil sprievodcu extravagantným nemeckým milionárom Geissenovcom. "Necháme pánov pekne vyrozprávať, to sa sluší," povedal minister.

Vláda nebojuje za národné záujmy Slovenska. Mala by sa postaviť proti plánom Európskej únie na embargo ruskej ropy tak, ako to robí Maďarsko a jeho premiér Viktor Orbán. Na tlačovej konferencii pred sídlom ministerstva hospodárstva to vyhlásil predseda Smeru Robert Fico.

“Odstavenie dodávok ruskej ropy je totálny nezmysel. Je to výmysel Spojených štátov amerických, nikoho iného. Mrzí ma, že Európska únia takto poslúcha Spojené štáty americké. Mrzí ma, že okrem premiéra Maďarska sa tu nenájde žiadny iný premiér, ktorý by povedal, že dosť a stačilo,” vyhlásil Fico. Tvrdí, že ak by bol on premiérom, návrh ropných sankcií by vetoval, to isté avizuje Orbán. Smer navrhuje zastropovanie ceny palív.

​Zámer Bruselu s ropným embargom je odstrihnúť Moskvu od veľkých ziskov, ktoré z vývozu tejto suroviny do európskych krajín má, a využíva ich aj na financovanie vojny na Ukrajine.

Vyčítajú mu Geissenovcov

Okrem novinárov bol na tlačovej konferencii prítomný aj šéf rezortu hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Predstavitelia najsilnejšej opozičnej strany mu vyčítajú, že kým Slovensko čaká ešte väčšie zdražovanie, on počas víkendu robil sprievodcu extravagantným nemeckým milionárom Geissenovcom. Podobne vytkli premiérovi Eduardovi Hegerovi, že sa včera stretol s prvou dámou USA Jill Bidenovou.

Sulík sa v momente, kde Fico skončil svoj úvodný preslov a chcel prenechať mikrofón svojim straníckym kolegom, snažil chopiť slova.

"Prepáčte, len jedna drobnosť, lebo to tu vyzerá nadlho. Nabudúce, keď sa spýtate. Viete, patrí to SPP. Ale dobre, keď ste tu, tak tu páni ostaňte," snažil sa zrejme Sulík naznačiť, že tlačovka Smeru sa koná pred budovou plynárov bez ich povolenia. SPP a Sulíkov rezort sídlia v jednom areáli.

"Necháme pánov pekne vyrozprávať, to sa sluší," dodal minister.

​"Je milé, že vás Geissenovci prepustili," podotkol ironicky podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.

"Vo svojom voľnom čase som sa venoval svojim hosťom," pripustil Sulík.

Fico: Chlapcom lepí

Následne Blaha predstúpil pred mikrofón. "Viem, že je vo zvyku predstaviteľov SaS narúšať iné tlačové konferencie. Majú to v najnovšej móde," povedal.

"To je nevídané," doplnil Fico.

"Pani Cigániková to robila pánovi Matovičovi," pokračoval Blaha.

​Narážal na incident z minulotýždňovej tlačovej konferencie OĽaNO po hlasovaní o vydaní Fica na väzobné stíhanie. Cigániková sa dostala do roztržky s predsedom obyčajných Igorom Matovičom, pričom ho kritizovala, pretože dve poslankyne jeho hnutia hlasovali proti návrhu. Na vydanie Fica chýbali práve dva hlasy.

"Nepamätám si situáciu, že by líder vládnej strany prišiel rušiť tlačovú konferenciu opozičnej strany. Chlapcom lepí," povedal Fico v súvislosti s prítomnosťou Sulíka na tlačovej konferencii na adresu koaličných predstaviteľov.

Reakcia Sulíka

Hovorca SaS Ondrej Šprlák v stanovisku, ktoré poslal médiám po tlačovke Smeru, priblížil, že návštevu Geissovcov na Slovensku Sulík dohodol pred pol rokom. Dodal, že namiesto jedného dielu seriálu štáb nakoniec natočí tri.

"Rozumiem kritike, že Slovensko má dnes iné problémy, avšak kvôli nim nemôžeme odsunúť všetky oblasti podnikania, tým by sme docielili presný opak toho, čo potrebujeme. Slovenský turizmus zažil tvrdú dvojročnú ranu v podobe koronakrízy a každé euro od zahraničných turistov podnikatelia uvítajú. Skúsenosti ukazujú, že návštevy Geissovcov v iných krajinách veľmi pomohli a dnes ich ľudia podnikajúci v turizme prosia, aby k nim prišli a zviditeľnili ich,“ uviedol minister hospodárstva v stanovisku.

01 - Modified: 2022-05-08 13:26:21 - Feat.: 1 - Title: Kollár: V prípade vydania Fica do väzby som zaujatý 02 - Modified: 2022-05-07 20:35:22 - Feat.: 1 - Title: Mier prišiel z východu, povedal Fico na oslave konca 2. svetovej vojny
01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 03 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových 05 - Modified: 2024-04-22 10:05:19 - Feat.: - Title: Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Vytvára sa pocit, že Machaj, Jančkárová a Makara sú nenahraditeľní
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 16:41