TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Aj kotlebovci môžu za fašistu fackať? Uhrík, Kollár a Blaha kritizujú Osuského

12.07.2016, 17:05
Autor:
chocho

Už pomaly tradičné protesty pred luxusným bytovým komplexom Bonaparte majú vždy istý nádych kontroverzie. Keď pre nič iné, tak kvôli tomu, že tam býva premiér Robert Fico. Ten posledný však mal ešte čosi navyše. Poslanec SaS Peter Osuský dal facku známemu internetovému provokatérovi Rudolfovi Vaskému.

Osuskému prekážalo, že ho Vaský označil za fašistu. Pre HNonline sa poslanec vyjadril, že facku neľutuje. Na sociálnej sieti Facebook zareagovali na tento Osuského čin viacerí slovenskí politici.

Osuského stranícka kolegyňa Lucia Nicholsonová dokonca poslancovi SaS závidela, že mohol dať Vaskému facku. Ju totiž urazili správou na Facebooku a ona v tomto prípade tú možnosť nemala. „Bravó, Peter Osuský,“ napísala.

Najtragickejšie podľa poslanca ĽS NS Milana Uhríka je, že poslanci SaS tú facku schvaľujú. „Čiže keď najbližšie zatnem výchovný pravý hák nejakému SAS-károvi za to, že na mňa bude kričať "fašista", tak je to v pohode?“ pýta sa na svojom facebookovom účte Uhrík.

Takéto správanie považuje Uhrík za nedôstojné poslanca NR SR. “Dosť čo urobili bordel z parlamentu, teraz robia bordel aj z ulíc,“ uzavrel poslanec ĽS NS.

Osuský vyfackal Vaského, lebo vyjadril svoj názor, povedal Kollár vo videu, ktoré pridal na Facebook. Poslanci by mali podľa Kollára vydržať aj kritiku médií či urážky. Kollár zdôraznil, že Osuský ako liberál dal facku občanovi. „Keď sa dostanú ku vláde, budú strieľať ľudí pri múre, liberáli?“ Pýtal sa vo videu so smiechom Kollár.

Skritizoval aj Nicholsonovú za jej pochvalu Osuskému. „Podľa liberálov, keď niekto povie kotlebovcom vy fašisti, tak sa niekto z nich môže postaviť a ísť mu streliť,“ povedal Kollár.

„Namiesto vodných diel na občanov pustili "karate kid" Osuského,“ ironicky napísal na Facebook poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Následne uviedol ako príklad šéfa OľaNO Igora Matoviča. „Ak bude nabudúce zase Matovič nepríčetne nadávať polovici Slovenska do zlodejov a mafiánov, tak mu treba tiež jednu vypáliť?“

Mimoparlamentná strana SKOK, ktorú založili odídenci zo SaS, hodnotí Osuského čin ako dôkaz morálneho úpadku poslancov. „Priatelia, "liberáli". Toto snáď nemyslíte vážne!“ píše predseda SKOKU Juraj Miškov, podľa ktorého je facka Vaskému neakceptovateľná.

Pozrite si zostrih z pondelňajšieho protestu pred Bonaparte:

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 04 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 05 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:56