TASR/Marko Erd
StoryEditor

Sloboda prejavu a výtržníctvo sú dve rozdielne veci, odkazuje Droba

05.08.2021, 09:08
Autor:
TASRTASR
Bratislavský župan je presvedčený, že polícia sa nesmie iba prizerať.

Sloboda prejavu a výtržníctvo sú dve rozdielne veci. Vyhlásil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba v súvislosti so štvrtkovými protestami v Bratislave. Demonštranti totiž avizujú, že chcú blokovať cesty v hlavnom meste.

​Predseda BSK je presvedčený, že polícia sa nesmie iba prizerať. "Nedopusťme, aby tlupa agresívnych demonštrantov blokovala dopravu, ohrozovala ľudí a znečisťovala mesto. (Ne)zásah počas prvého protestu sklamal a nahneval všetkých slušných ľudí. Nedovoľme, aby sa to opakovalo," uviedol.

Na sociálnych sieťach sa podľa Drobu demonštranti navzájom "hecujú" a vyzývajú k blokovaniu dopravy v Bratislave.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo uviedol, že v súčasnej epidemiologickej situácii vidí zásadný rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov rizikovej situácii, "ktorej dôsledkom môže byť aj ohrozenie ich zdravia a vo výsledku tiež sprísnenie epidemiologických opatrení."

Je podľa neho oprávnené od polície žiadať ochranu hlavného mesta a rešpektovanie faktu, že väčšina Bratislavčanov sa rozhodla čeliť tretej vlne pandémie zodpovedným správaním, odporúčaniami vedeckých autorít a dodržiavaním nevyhnutných bezpečnostných a hygienických pravidiel.

"Zaslúžia si za to rešpekt a nie hanlivé pokriky, pľuvance a na dlhé hodiny paralyzované celé mesto," povedal Vallo.

V centre Bratislavy sa má vo štvrtok opäť protestovať proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, i proti prezidentke Zuzane Čaputovej.

Demonštranti na sociálnych sieťach informujú, že chcú od rána protestovať pred Úradom vlády SR i pred Prezidentským palácom.

Avizujú, že chcú opäť zablokovať dôležité komunikácie v hlavnom meste. Bratislavská štátna i mestská polícia chystá pre avizované protesty bezpečnostné opatrenia. Vo štvrtok a piatok (6. 8.) mestská časť Staré Mesto z bezpečnostných dôvodov opäť zatvorí Grasalkovičovu (Prezidentskú) záhradu.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 03 - Modified: 2024-04-06 17:53:27 - Feat.: - Title: Švajčiarski farmári pred budovou vlády na protest pohodili ovce usmrtené vlkmi. Žiadajú od štátu akciu 04 - Modified: 2024-03-30 20:57:40 - Feat.: - Title: Státisíce ľudí v uliciach Londýna. Na proteste zadržali podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom 05 - Modified: 2024-03-30 17:14:31 - Feat.: - Title: Búrlivý propalestínsky protest v Pakistane: Dav skandoval protiizraelské heslá a vyvolal požiar v reťazci KFC
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:37