TASR, koláž HN
StoryEditor

SIS si nesie svoju dejinnú stopu, chcú nám to zrátať, tvrdí Budaj

20.06.2021, 15:10
Autor:
TASRTASR
V diskusnej relácii Na telo sa dnes stretli líder Hlasu Peter Pellegrini a minister životného prostredia Ján Budaj z OĽaNO.

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) hovorí o dramatickej očiste v orgánoch činných v trestnom konaní aj o spravodajských hrách. Expremiér a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini hovorí o marazme a vojne policajných zložiek, ovplyvňovaní vyšetrovaní a zatváraní nevinných.

V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo Budaj podčiarkol, že SIS nie je vyšetrujúci orgán a ani súd, len podáva informácie a podozrenia, z ktorých sa mnohé nepotvrdia.

Pellegrini mu pripomenul, že podozrenia o existencii skupiny v rámci OČTK a ministerstva vnútra, ktorá má manipulovať vyšetrovania, potvrdzuje správa SIS.

Dodal, že to potvrdil aj šéf SIS Michal Aláč v Národnej rade s tým, že všetko je zadokumentované a použiteľné ako dôkaz.

Len podáva informácie

"SIS si nesie svoju dejinnú stopu," poznamenal Budaj s tým, že sú v nej štruktúry, ktoré sa nedali a nechceli vymeniť po voľbách. "Chcú nám to zrátať," dodal.

Zdôraznil, že tajná služba nie je vyšetrujúci orgán a už vôbec nie súd. Podľa jeho slov len podáva informácie a podozrenia kompetentným osobám.

"Nedajú sa použiť v zmysle, že by bol obraz úplný," dodal. Opozícia v tomto podľa neho zneužíva to, že ľudia nemajú obvykle skúsenosť so správami SIS. "Sú v nich často indície, ktoré sa nepotvrdia," uviedol.

Klame Mikulec? 

Je presvedčený, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v krátkej dobe po ukončení vyšetrovaní všetko vysvetlí.

"Klame SIS či Mikulec? Môžete povedať teraz občanom, že nik nemanipuluje vyšetrovania?" pýta sa expremiér. Ak to tak nie je, tak potom podľa neho zrejme klame SIS a vláda by s ňou mala "robiť poriadky". Pellegrini hovorí, že SIS všetky podozrenia zadokumentovala a môžu byť využité ako dôkaz.

"Viem so stopercentnou istotou, že informácie, že sa niečo také deje, dostávali predstavitelia štátu už niekoľko mesiacov predtým," dodal. Potvrdili to podľa neho aj konkrétni ústavní činitelia.

V súvislosti so snahou opozície odvolať Mikulca Budaj poznamenal, že ak sú nejaké otázniky o jeho minulosti, treba ich vysvetliť. Je presvedčený, že pochybnosti o jeho bezúhonnosti budú otvorené, zverejnené a vyšetrené.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:36