TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Fico tvrdí, že obvinenie Borguľu súvisí s ním, ospravedlnil sa mu

27.04.2022, 15:15
Autor:
TASRTASR
V súvislosti s odvolávaním Mikulca Fico v pléne opätovne čítal údajné prepisy z rozhovorov policajných vyšetrovateľov. Zopakoval prípady udavačov, ktorí podľa neho na objednávku usvedčovali opozičných predstaviteľov.

Šéf Smeru Robert Fico sa ospravedlnil poslancovi za Sme rodina Martinovi Borguľovi, že sa stal obeťou v rámci jeho prípadu. Obvinenie Borguľu je podľa Fica odkaz ostatným koaličným poslancom, aby poslúchali.

Vyhlásil to v pléne počas prejavu, v ktorom mal odôvodniť návrh opozície na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Fico tvrdí, že keďže bude z jeho obvinenia blamáž, koalícia sa rozhodla obviniť aj koaličného poslanca. Označil to za cirkus.

​Obvinenie Fica je podľa jeho slov súčasťou snahy vlády zlikvidovať opozíciu. Vládna koalícia chce podľa Fica urobiť všetko preto, "aby sa aspoň naplnila ilúzia boja koalície s korupciou, ktorú sme vraj my napáchali".

"Fakt je ten, že ste boli obvinený len a len preto, aby sa prekryla obrovská blamáž, ktorá príde v súvislosti s útokom na opozíciu. To, čo sa vám stalo, nie je určené len vám. Toto je určené každému jednému poslancovi vládnej koalície ako silný odkaz - skúste neposlúchať a uvidíte, čo sa vám stane," vyhlásil Fico. Je to podľa neho odkaz poslancom, aby poslúchali.

"Predsa nie je možné, že nerozumiete tomu, že ak je niekto rok alebo dva roky v pozícii poškodeného, tak sa nemôže z neho stať s obrovským mediálnym humbukom obvinený," povedal Fico na margo Borguľu.

V súvislosti s odvolávaním Mikulca Fico v pléne opätovne čítal údajné prepisy z rozhovorov policajných vyšetrovateľov. Zopakoval prípady udavačov, ktorí podľa neho na objednávku usvedčovali opozičných predstaviteľov.

Takisto zopakoval dôvody, pre ktoré v minulosti žiadali odvolať Mikulca. Najnovšie chce opozícia ministra odvolať pre medializované informácie o jeho údajnom priamom zasahovaní do "živých" trestných vecí.

Fico spomenul údajnú komunikáciu o spise medzi Mikulcom a zosnulým bývalým šéfom polície Milanom Lučanským. Mikulec podľa Fica plní špinavé pokyny od šéfa OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 03 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 04 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 05 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:48