TASR/M. Baumann
StoryEditor

Heger zhodnotil rok vo funkcii: Je to najťažšie obdobie v histórii Slovenska

02.04.2022, 12:27
Autor:
TASRTASR
Svoje vymenovanie do funkcie označil premiér za náročný moment pre celú vládu, keďže po dlhších rokovaniach počas vládnej krízy napokon našli cestu, ako ďalej fungovať.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) zhodnotil svoj prvý rok vo funkcii ako veľmi náročný.

Pripomenul viaceré udalosti, návštevu pápeža Františka, boj s pandémiou i situáciu na Ukrajine, reformy i plán obnovy. Deklaroval, že svoju prácu chce ďalej robiť ešte lepšie.

"Bol to určite veľmi náročný rok. Asi najťažší rok v mojom živote. Prirodzene, je to asi aj najťažší rok v histórii Slovenska. Snažím sa vidieť aj v najťažších chvíľach príležitosť, ako posunúť Slovensko dopredu," tvrdí.

Svoje vymenovanie do funkcie označil za náročný moment pre celú vládu, keďže po dlhších rokovaniach počas vládnej krízy napokon našli cestu, ako ďalej fungovať. Poďakoval sa za dôveru.

Z pracovných povinností pripomenul svoju prvú zahraničnú cestu, ktorá viedla do Českej republiky, i ďalšie samity, na ktorých Slovensko zastupoval.

Návštevy zahraničných lídrov podľa neho dokazujú, že máme dobré vzťahy a že krajiny chcú s nami spolupracovať. Vyzdvihol aj cesty po regiónoch Slovenska a podčiarkol potrebu spolupráce so samosprávami.

Za dôležitý moment uplynulého roka označil schválenie plánu obnovy. "Bolo to veľké vydýchnutie, keď sa nám podarilo plán obnovy odovzdať," skonštatoval.

Myslí si, že väčšina ľudí na Slovensku reformy chce a že hoci nás vyvádzajú zo zaužívaných chodníčkov, sú dôležité pre Slovensko.

​Heger spomenul aj svoju prvú pracovnú cestu na Ukrajinu, ktorú označil za dôležitého partnera. Zopakoval odmietavé stanovisko k ruskej agresii. Poukázal na utečeneckú krízu súvisiacu s vojnou na Ukrajine.

"Problémy, ktoré vznikali na hraniciach náporom ľudí, sme sa snažili riešiť za pochodu," poznamenal. Situáciu sa podľa neho darí zvládnuť vďaka pomoci samospráv, dobrovoľníkov, cirkví, mimovládnych organizácií a ďalších zložiek, ktorým sa poďakoval.

Vládu Eduarda Hegera vymenovala prezidentka SR Zuzana Čaputová 1. apríla 2021. Po vládnej kríze vystriedal Heger na čele kabinetu Igora Matoviča (OĽANO), ktorý sa stal ministrom financií.

01 - Modified: 2022-04-01 18:49:01 - Feat.: 0 - Title: Matovič pre HN: Chcel by som čím skôr vypadnúť
01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 18:40