StoryEditor

Rázny zákrok proti ozbrojenému mužovi v centre Bratislavy. "Nekop, točia to," kričal policajt na kolegu

08.07.2020, 13:10
Autor:
pebpeb
Páchateľa ošetrila privolaná rýchla záchranná služba, počas zákroku utrpel ľahké zranenia.

V centre Bratislavy bolo dnes krátko popoludní rušno. Polícia zasahovala voči neznámemu mužovi, ktorý sa pohyboval ozbrojený nožom v blízkosti španielskej ambasády na Prepoštskej ulici. Oznámenie prijala polícia na núdzovej linke 158.

Informovala o tom polícia na svojom profile na Facebooku.

"Policajti začali s mužom komunikovať a zároveň ho vyzývali, aby upustil od svojho konania, avšak na tieto výzvy muž nereagoval," píše sa v statuse Polícia SR - Bratislavský kraj.

Muž podľa polície od svojho konania neupustil a zároveň sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom. Policajti vykonali na mieste zásahu potrebné úkony a zabránili vstupu okoloidúcich osôb do blízkosti miesta incidentu.

"Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ (Pohotovostný policajný útvar) Bratislava. Nakoľko muž ignoroval aj ich výzvy, bol voči nemu vykonaný služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov," informuje polícia.

Časť zásahu ukazuje aj video, ktoré sa objavilo na Facebooku. Na ňom najskôr dvaja policajti dôrazne vyzývajú muža, aby odložil nôž, no bez výsledku. Následne sa k páchateľovi priblížila početná skupina ozbrojených policajtov a keď neustúpil ani po opakovaných výzvach, spustili policajti paľbu gumovými projektilmi. Na to páchateľ odhodil nôž a zvalil sa na zem.

Muž ostal ležať na zemi, avšak stále kládol odpor. Jeden z policajtov ho začal kopať, po chvíľke prestal. "Nekop, točia to," upozornil policajta jeho kolega, ktorý si všimol, že zásah je nakrúcaný.

Páchateľa podľa polície ošetrila privolaná rýchla záchranná služba "z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zákroku." K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo.

V dvoch taškách v blízkosti páchateľa žiadnu výbušninu nenašli.

K zásahu polície sa vyjadrila aj viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová. „Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z kamerových záznamov, ktoré mali policajti na uniformách. Zákrokom sa bude zaoberať Odbor kontroly Prezídia PZ. Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Alah agbar". Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky."

01 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 02 - Modified: 2024-04-21 10:56:29 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu. Margita na sklonku života našla útočisko v bratislavskej knižnici, po smrti jej darovala polovicu majetku 03 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. apríl 2024 21:57