TASR - Adriana Antošková
StoryEditor

NAKA zasahovala v popradskej nemocnici. Priamo z porady odviedli generálneho riaditeľa

28.01.2020, 12:00
Autor:
redredTASRTASR
Zásah sa má týkať podozrenia z korupcie pri nákupoch medicínskych prístrojov.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v popradskej nemocnici. Policajti odviedli generálneho riaditeľa priamo z porady, spolu s ním aj viacerých zamestnancov. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Celkovo zadržali 18 osôb, akcia prebieha aj na iných miestach.

Podľa televízia Markíza mali šéfa nemocnice previezť na výsluch do Bratislavy, ostatných vypočujú v Poprade. Zásah sa má týkať podozrenia z korupcie pri nákupoch medicínskych prístrojov.

Akcia s názvom Šporiteľňa

"Národná kriminálna agentúra zasahuje v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na území Slovenska v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou. Taktiež zasahuje na viacerých miestach západného Slovenska. Ide o akciu „Šporiteľňa“ v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou," píše sa v stanovisku polície, ktoré zverejnila na sociálnej sieti.

Aktuálne sa vykonávajú domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie.

So zadržanými osobami podľa polície vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. "Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," poznamenala polícia.

Nech sa zodpovedá za svoje činy

V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), poverený vedením Ministerstva zdravotníctva, reagoval na zadržanie riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade. "Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť," povedal. Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní.

Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice. "Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku," poznamenal Pellegrini. Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

"Nemocnica Poprad poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a bez obmedzení. Nemocnica je obchodnou spoločnosťou, ktorá je viazaná obchodným tajomstvom a nedisponuje súhlasom 100-percentného akcionára s poskytovaním informácií," uviedla hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

01 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 02 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 03 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat 04 - Modified: 2024-04-03 10:14:22 - Feat.: - Title: Mesto Poprad požaduje dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic 05 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 13:46