HN/Jana Šimíčková
StoryEditor

Protivládne protesty v Bratislave: Fico zvolal priaznivcov pred parlament, Uhrík do centra mesta

17.11.2021, 11:34
Autor:
redred
Na výročie Nežnej revolúcie sa konajú viaceré zhromaždenia namierené proti vláde a pandemickým obmedzeniam.

Protivládne protesty 21:10 Zadržali 11 ľudí 19:38 Okolo 19.00 začala polícia zhromaždených prívržencov ĽSNS vytláčať spred Úradu vlády.

Zdroj: HN/Jana Šimíčková
Zdroj: HN/Jana Šimíčková
Zdroj: HN/Jana Šimíčková
19:16 Hlásia dvoch zranených policajtov 18:34 Prívrženci ĽSNS sa presunuli pred Úrad vlády, kde ich čakali desiatky policajtov.
18:34 Kotlebovci pri presune do centra Bratislavy hádžu petardy. Ich zápach je cítiť všade, dav začal skandovať "Sloboda! Sloboda!"
18:10
​Dav prívržencov ĽSNS sa spred parlamentu presúva do centra Bratislavy. Na policajtov kričia, že sú gestapo.
17:50 Kotleba hlási, že bude pochod do mesta. Po jeho rečnení sa má dav vydať smerom do Starého Mesta po ulici Palisády. "Mor ho!" lúči sa s davom. 17:48 “Národ sa spojí, bude pevný ako reťaz,” hovorí Kotleba. Dodáva, že Slovensko bude opäť slobodné a kresťanské. “Mor ho!” bude nový pozdrav kotlebovcov. Tak to chce ich šéf. Je to podľa neho odkaz, že sa nepodvolia. Stovky ľudí teraz opakujú nový pozdrav. “My zvíťazíme,” kričí Kotleba tak silno, že mikrofón takmer už nefunguje. Ťažko je mu rozumieť. 17:47 Kotleba na proteste pustil pesničku od Daniela Landu.
17:41 “Nie sme opice, nie sme dezoláti. Ja sa pýtam, kde sú kampane o rakovine. Toto je kampaň, ktorá je o tom, že chcú otráviť národ,” tvrdí Kotleba. Pokračuje, že deti a vnúčatá si jeho ľudia otráviť nedajú. Faktom je, že covid je infekčné ochorenie, ktoré sa z človeka na človeka prenáša kvapôčkami. Pri jeho rýchlom šírení preťaží nemocnice a spôsobí kolaps zdravotníckeho systému, k čomu sa na Slovensku podľa odborníkov nebezpečne približujeme. Rakovina infekčná nie je. 17:37 Dav prebral slovo Do basy, Do basy. Kotleba pokračuje v téme očkovania. Nie je možné podľa neho nútiť ľudí, aby si nechali do seba pichať látku, o ktorej sa nič nevie. Zástup prívržencov opakuje Mengele! Mengele. Kotleba na to nadväzuje a hovorí, že ľudia tu stoja proti nacistickej vláde. Kotleba sám v minulosti covid prekonal, podľa vlastných slov ho liečil vodkou a bromhexinom, čo mnohí odborníci považujú za nebezpečný a absurdný nezmysel. 17:36 Kotleba hovorí, že pandémia je vymyslená. Úloha vlády a prezidentky je podľa neho dostať do ľudí a do detí vakcíny, o ktorých nič nevieme. “Táto vláda musí ísť dole!” Kotleba je odsúdený Špecializovaným trestným súdom na štyri roky a štyri mesiace väzenia za rozdávanie šekov s neonacistickou symbolikou. Šéf ĽSNS sa odvolal a definitívne slovo tak bude mať až Najvyšší súd. 17:31 “Toto všetko sa čoskoro skončí a národ sa nadýchne!” hovorí šéf ĽSNS. Kotleba si už dal dole svoju čiernu masku. Podľa jeho slov teda už nie je otrok. “Toto nie je demokracia, je to fašižmus.” “Počujete žandári?” kričí zástup kotlebovcov. Kotleba rozoberá Ústavu a vypichuje, čo nám podľa neho vláda odopiera. Napríklad hovorí o cenzúre a jej prítomnosti v dnešnej spoločnosti. “Vyhlášky nie sú platné!” kričí. 17:26 Marián Kotlebu vystupuje s čiernou maskou na tvári. “My sme národ slobody a žiadne masky nosiť nebudeme,” hovorí. Dodáva, že maska je symbol otroctva. “Vláda nás nazýva opicami, ale my nie sme opice, pán minister Naď,” kričí Kotleba. “Vláda nevymení národ, ale národ vymení vládu,” varuje Kotleba. “Vláda núti naše deti, aby sa dusili v školách,” pokračuje.
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
17:20 "Chceme slobodu," skandujú prívrženci Republiky pred Úradom vlády. 17:20 “Nechceme nepokoje, ale keď vládne neprávie, musí byť odpor,” hovorí Schlosár na proteste kotlebovcov. Schlosár odkázal ťažkoodencom, ktorých sú pred parlamentom desiatky, že bojuje aj za nich. 17:18 “Aká je to sloboda, keď sa tu striedajú vlády zapredancov,” kričí Schlosár. “Ohrozujú naše hodnoty, chcú z nášho štátu kolóniu Západu,” tvrdí. “Vnucujú nám zvrátenosti, sexuálne uchýlky,” mení tému poslanec. Naráža pritom na komunitu LGBTI a jej údajnú podporu vládou. “Sľubovali sociálnu spravodlivosť, ale sme sa dočkali systému, kde sa majú najlepšie tí, ktorí najviac kradnú,” pokračuje Schlosár. Dav kričí, že je to hanba. 17:15 “Viete, aké služobne číslo mal policajt v Piešťanoch, ktorý šikanoval ľudí bez rúšok? Číslo diabla, 666!,” hovorí poslanec ĽSNS Rastislav Schlosár. “Máme tu novú totalitu, ktorá je ešte horšia než tá spred roka 1989,” pokračuje. “My vieme, že nie sme slobodní,” dodáva. ĽSNS si pravidelnie uctieva totalitný Slovenský štát z čias druhej svetovej vojny, v ktorom si uzurpovala moc jedna strana a opozíciu potlačila. Taktiež si pripomína jeho prezidenta Jozefa Tisa, popraveného vojnového zločinca, ktorý schvaľoval deportácie židovských obyvateľov Slovenska do nacistických táborov. 17:13 “Aj Ježišovi povieme na Vianoce, nech sa dá zaočkovať? Nech si dá rúško? Hanba!” reční kňaz pred parlamentom. 17:11 Spred Úradu vlády sa ozýva "My sme tu doma". 17:08 Kňaz porovnáva prvé papierové výsledky z testu s číslom 666. Vraj boli totiž na nich tri vírusy, každý s troma tykadlami, čo predstavuje číslo diabla 666. 17:06 “17. novembra som bol s pápežom Jánom Pavlom druhým,” hovorí na proteste kotlebovcov kňaz Ján Košiar. Vzápätí začal recitovať Otče náš. “Žijeme v časoch apokalypsy,” pokračuje. 17:04
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
​Karikatúra ministra obrany Jaroslava Naďa na proteste ĽSNS.
17:01 “Máme tu genocídu,” tvrdí bývalá poslankyňa ĽSNS Natália Grausová a hovorí o nevídanom terore. “Nátlak na očkovanie je hrozný a zaočkovaní strácajú prirodzenú imunitu,” pokračuje. November 1989 bol podľa nej dohodnutý. “Uverili sme ilúzii a klamstvám," vraví s tým, že tento veľký podvod sa opakuje. “COVID je zbraň, ktorá ma za cieľ znížiť stav obyvateľstva,” pokračuje exposlankyňa. “Jeho tvorcom treba dať cenu doktora Mengeleho,” dodáva. Grausová číta z poznámok. Má problémy používať mikrofón. Tému zmenila na LGBT komunitu. 16:56 Poslanci ĽSNS sa nechávajú pred svojimi vystúpeniami uvádzať nielen menami, ale aj titulmi. 16:55 “Slobodu musíme stále brániť. Vždy je tu nepriateľ, ktorý sa nám ju snaží zobrať,” hovorí poslanec ĽSNS Martin Beluský. Dodáva, že sa ľudia boja toho, že ich dokope policajt za to, že nemajú rúška. Dav kričí: Gestapo! Gestapo! “Budete bojovať za svoju slobodu?” kričí Beluský. Dav odpovedá: Odpor! Odpor! 16:54
​Medzi rečníkmi púšťajú kotlebovci pesničky. Táto je adresovaná prezidentke.
16:47 V dave na proteste kotlebovcov ľudia kričia vulgárne komenty na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej. 16:46 Poslanec ĽSNS Stanislav Mízik v prejave pred parlamentom nazval počas vystúpenia prezidentku Zuzanu Čaputovu chobotnicou. Ministerstvá označil za jej chápadlá. Mizík v minulosti čelil obžalobe kvôli antisemitskému statusu na Facebooku. Najvyšší súd ho však oslobodil, pretože sa nepodarilo preukázať, že ho zverejnil on a nie iná osoba. Jedným z argumentov jeho obhajoby bolo, že nevie pracovať s počítačom. 16:44 Aj na proteste kotlebovcov počuť mantru “Slovensko si nedáme, Slovensko si nedáme!”
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
16:41 Kým Republika smeruje k Úradu vlády, prívrženci ĽSNS sa zoskupili pred parlamentom. Aj tu sú stovky ľudí.
Zdroj: HN/Vivien Coscullueal
16:33 Dav sa ide vydať pred Úrad vlády. 16:32 "Prejdeme celou Bratislavou," burcuje Mazurek. Vyhráža sa, že ak vláda nebude počúvať, urobia všetko pre to, aby skončila zo dňa na deň. 16:29 V Starom Meste je zatiaľ pokojná atmosféra. Popri jednotlivých prostestoch život pokračuje normálnym spôsobom. Ľudia sa vracajú z práce, turistické vláčiky premávajú a pár turistov sa prechádza. Policajti sú však umiestnení na rôznych strategických miestach, ako sú napríklad Hodžovo námestie, po celej ulici Palisády, na námestí SNP či na Štúrovej ulici. Oproti Starej tržnici stojí dovedna deväť policajných dodávok. 16:29 Mazurek vyzýva ľudí, aby sa zapojili do generálneho štrajku. 16:25 Mazurek nezostal nič dlžný svojej povesti a už kričí do mikrofónu. Tvrdí, že tam vydržia, lebo ich hreje oheň v srdciach. Kričí spolu s davom na policaného prezidenta Štefana Hamrana, aby prišiel. Pochopiteľne tam policajný šéf prítomný nie je. 16:24 Ako posledný vystupuje poslanec a člen Republiky Milan Mazurek, ktorý bol právoplatne odsúdený za rasistické vyjadrenia a v roku 2019 preto prišiel o mandát. Ospravedlnil neúčasť predsedu hnutia europoslanca Milana Uhríka, ktorý má zdravotné problémy. Uhrík v minulosti odmietol odsúdiť deportácie slovenských občanov židovského pôvodu do nacistických vyhladzovacích táborov s argumetnom, že nie je historik. Hoci nemá ani medicínske vzdelanie, názor na očkovanie má a prezentuje ho verejne. 16:13 Slova sa ujal sýrsky migrant Jalal Suleiman, podpredseda KSS. V súvislosti s účasťou na proteste sa vyjadril, že aj 17. november môže byť pekným dňom. Dav podporovateľov pravicovo-extrémistickej Republiky mu aplauduje. 16:04 Aktuálne reční poslanec a člen Republiky Ondrej Ďurica, ktorý bol v minulosti spevákom ultrapravicovej kapely Biely odpor. 15:59 Časť ľudí sa už presúva smerom na Hrad. O 16.00 sa tam začína protest ĽSNS.
15:57 "Kto je tu hlúpy? Ten, ktorý prostestuje, alebo ten, ktorý sa podriaďuje všetkému, čo mu káže vláda?” hovorí Ľubomír Huďo. “Prečo je neustály tlak na očkovanie? O čom sú tie vakcíny? Prečo nás tak nútia? V Izraeli vyšla štúdia, ktorá hovorí o tom, že ten, ktorý prekonal COVID, je 13-krát viac chránený ako zaočkovaný,” pokračujú Huďo. “Dosť bolo strachu!” Dav kričí po ňom toto heslo. Celý svet vrátane Slovenska po sto rokoch čelí globálnej pandémii, covid zabil už milióny ľudí. Od decembra 2020 sa proti nemu očkuje. Aktuálne je situácia v krajinách s vysokou mierou očkovanosti omnoho lepšia ako v tých, kde je nedostatočný počet vakcinovaných ľudí. 15:41 “Nebojíme sa a nedáme sa zaočkovať,” burcuje dav Lipták. “Vírus šíria očkovaní, ktorí sa nemusia testovať,” hovorí. Lipták bol v minulosti podozrivý z brania úplatkov od pacientov, sám hovoril, že išlo o dary. Je známy šírením nepodložených konšpirácií. 15:40 “Som proti týmto vakcínam, sú nebezpečné a neúčinné,” hovorí kontroverzný lekár Peter Lipták. “Vydržte a v žiadnom prípade sa nedajte zaočkovať,” pokračuje. 15:38 Pred parlamentom zadržali muža 15:36 “Odporujme mainstreamovým médiám,” hovorí další rečník lekár Peter Kotlár. “Musíme spájať opozičných poslancov, sme jedna veľká rodina,” pokračuje. Zjavne naráža na poslancov ĽSNS. 15:31 “Prišli sme sem ukazovať svoj názor. Je nás ešte veľa po celom Slovensku. A sú proti tejto vláde. Je to veľká hanba!” kričí Suja. 15:29 Počas zhromaždenia Republiky poslanec NR SR Miroslav Suja pri kritike súčasnej vlády nevedel spomenúť na meno premiéra Eduarda Hegera. Nazval ho "ten Matovičov hovorca". 15:29 “Ako sme pomohli nemocniciam? Ako še pomohli lekárom? Nijak! Minister celé leto spal!” vraví Suja. “Strašne veľa ľudí žije v neistote. Táto vláda sa tvári, že ich nepočuje,” hovorí Suja. Dav mení heslo: Fašizmus! 15:27 Do basy, do basy, kričia ľudia na námestí. Pokračujú: Demisia! Demisia! “Chceme, aby vláda odišla okamžite, nechceme referendum,” pokračuje Suja a kričí do mikrofónu. 15:26 Začína hovoriť poslanec Miroslav Suja. “Zodpovedám sa iba vám, ľudom, ktorí stoja predo mnou. Pre mňa neexistujú žiadne koaličné zmluvy,” hovorí. “Súčasná vláda nám odopiera slobodu, za ktorú v 1989 bojovali moji rodičia a staršia sestra,” kričí Suja. 15:21 Už sa otvára téma migranti. “Západné krajiny spôsobujú vojny, kvôli ktorým prichádzajú migranti do EÚ,” hovorí Čarnogurský. Verí, že v USA sa prezidentom opäť stane Donald Trump. Pustil sa do novej českej vlády a upozornil na dôležité vzťahy s Ruskom. 15:18 Na zhromaždení Republiky aktuálne hovorí k davu bývalý minister spravodlivosti Ján Čarnogurský. 15:17 COVID automat je právny podvod, tvrdí rečník. Zapredané médiá to podľa neho podporujú, tak ako Sorosove mimovládky. “Slovensko si nedáme,” kričí zástup prívržencov. 15:15 "Dosť bolo" Predstavitelia Republiky už začali rečniť. “Dosť bolo, dosť bolo,” kričí dav. Dostať sa k pódiu je veľmi komplikované.
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
15:14 Drsnejšie transparenty Na Šafárikovom námestí sa už zhromažďujú stovky ľudí. Transparenty sú drsnejšie ako na proteste Smeru.
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
15:04 Protest Republiky Ľudia sa presúvajú na Šafárikovo námestie, kde majú vystupovať predstavitelia hnutia Republika. Polícia ja pripravená v celom bratislavskom Starom Meste.
14:41 Polícia zatiaľ nezaznamenala narušenie poriadku 14:27 Vyslaní reportéri HN sa akutálne presúvajú na Šafárikovo námestie, kde sa bude od 15.00 konať protest hnutia Republika. Rovnako ako zo zhromaždenia Smeru z neho okrem online prenosu prinesieme aj priamy prenos. 14:13 Záznam z protestu Smeru 14:09 Dav na proteste Smeru
Zdroj: HN/Jana Šimíčková
Robert Fico vo svojom prejave zdôrazňoval potrebu konania predčasných parlamentných volieb.
14:08 Demokratické riešenie sú len predčasne parlamentné voľby, uzatvára Fico. "A nech žije Dubček. Poďme spievať Na Kráľoven holi." Zároveň zaprial pekný Deň boja za slobodu a demokraciu, hoci sám sa v minulosti vyjadril, že si november 1989 nevšimol. 14:07 Fico spomína zrušené referendum. Kritizuje prezidentku a hovorí, že chce zmariť aj druhé referendum. Hovorí, že je to preto, lebo nechce, aby padla Matovičova vláda. Fico hovorí o návrhu na zmenu Ústavy. Všetci sú podľa neho za referendum, ale boja sa zmeniť Ústavu. "Budeme chodiť pred prezidentský palác každý týždeň, aby prezidentka vyhlásila rererendum." 14:05 Vláda a Matovič nesú zodpovednosť za viac ako 13-tisíc mŕtvych počas pandémie, tvrdí Fico. Predseda Smeru dlhodobo spochybňuje očkovanie proti covidu a označuje ho za biznis farmafiriem. Dnes v prejave na sneme Smeru vakcináciu označil za jedno z viacerých častkových riešení pandémie. Na uniknutých nahrávkach z chaty pri Nitre hovoril, že covid už prekonal a označil ho za strašnú chorobu. 14:01 "Vláda žije v inom svete," hovorí Fico narážajúc na infláciu. "Čakal som, že s niečím prídu. Ale nie, vykašľali sa na celú krajinu." 14:00 "Pani prezidentka slúži vládnej koalícii, je dekorácia Slovenskej republiky," vraví Fico. 13:59 "Ktorý hlupák vymyslel to, že do reštaurácií môžu iba zaočkovaní," hovorí Fico. Vláda podľa neho prijíma segregačné návrhy. 13:58 "Slovensko potrebuje ľudskosť. Kvôli tejto vláde sú ľudí nahnevaní," hovorí Fico. 13:57 Reční Fico "Chcem sa vám poďakovať, že ste prišli vyjadriť svoj názor," začal svoj prejav Robert Fico s tým, že ho prekvapilo, koľko bolo po zuby ozbrojených policajtov, keď prichádzal. "Hanba ministrovi!" pokračoval. Ľudia tlieskajú a opakujú Hanba! 13:54
Zdroj: HN/Jana Šimíčková
​K budove NR SR prišiel aj predseda SNS Andrej Danko.
13:53 Spomínajú sa aj média. Tie si vraj nevšimli, že Smer už nie je pri moci a prehnane stranu za všetko kritizujú. "Mainstreamové médiá sú jediné, ktoré majú nižšiu dôveryhodnosť ako Matovičova vláda," povedal Erik Kaliňák. 13:49 Referendum, polícia, vláda Hlavné témy, ktoré zatiaľ rezonujú, sú zrušené referendum, dianie v polícii a pôsobenie Matovičovej vlády. Ľudia kričia, hecujú sa navzájom. 13:40
Zdroj: HN/Jana Šimíčková
Takto si s približne polhodinovým meškaním razilo vedenie strany Smer razilo cestu davom k pripraveným mikrofónom.
13:38 Prišiel aj Robert Kaliňák
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
Ľudia zdravia Roberta Kaliňaka a ďakujú mu.
13:34 Za skandovania "Nech žije Fico" prichádza pred dav predseda Smeru Robert Fico. "Fico je najlepší," pokrikuje Rudolf Vasky.
13:33 Prichádzajú predstavitelia strany Smer
13:25 "Vydajte nám dobrovoľne parlament! Príslušníci polície, na koho strane stojíte!? Nevadia vám krivé obvinenia?!" počuť z davu smerom k príslušníkom polície, chrániacim vstup do budovy NR SR.

Na proteste sú prítomní aj členovia policajného antikonfliktného tímu.
13:23 Prezlečení za vojakov
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
​Niektorí účastníci prišli oblečení ako vojaci. Ozývajú sa pokriky “Sme Slováci, poďme Slováci!”
13:21 Prišiel aj Vasky
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
Prišiel aj známy internetový provokatér Rudolf Vasky. Ľudia sa s ním fotia a objímajú ho.
13:19 Na protest prišla aj partnerka Martina Mikulca, ktorého v rámci skupiny takáčovcov vyšetroval známy príslušník NAKA Ján Čurilla. Ako je známe, Mikulec si siahol na život vlani v lete potom, ako ho najskôr predvolali vypovedať, ale následne mal dostať odkaz cez podnikateľa Petra Petrova, že nemá chodiť, lebo ho zoberú do väzby.
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
13:14 ​Rúška alebo respirátori vidieť na tvárach protestujúcich len sporadicky. Bratislava sa aktuálne nachádza v červenej fáze covid automatu, čo zavádza povinnosť rúška v exteriéri na hromadných podujatiach. 13:01 Objavili sa prvé transparenty
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
​Ľudia vyťahujú prvé transparenty.
13:00 Črtá sa vysoká účasť Z davu, ktorý smeruje k budove NR SR, možno predpokladať, že protestu Smeru sa zúčastnia tisícky ľudí. Niektorí hovoria, že prišli len zo zvedavosti, iní kvôli nespokojnosti so súčasnou vládou. Počuť tu však aj vyjadrenia v zmysle, že vakcína proti covidu znižuje plodnosť. Vraj to potvrdzujú prieskumy. Aké konkrétne, však nevedia pritomní celkom presne uviesť. 12:53 Ľudí pribúda
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
Dav hustne. Ľudia sa grupujú nad pódiom, kde budú vystupovať politici.
12:52 Polícia priblížila opatrenia na protesty 12:43 Čaká sa na predstaviteľov Smeru Čaká sa na prvých členov strany Smer. Ľudia prichádzajú, policajti stoja v pozore a hrá veselá hudba.
12:38 Polícia je už pripravená
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
​Polícia je už pripravená a čaká na protest, ktorý sa oficiálne začína o 13.00.
Zdroj: HN/Vivien Cosculluela
Aktuálne je pred budovou parlamentu asi sto ľudí.
12:38 Polícia bude dohliadať na poriadok Polícia na dnešok avizuje prísnejšie kontroly. V prípade, že nastanú nepokoje, policajný zbor zakročí a polícia urobí opatrenia smerujúce k obnove verejného poriadku, povedal včera šéf polície Štefan Hamran. Viac sa o tom dočítate tu. 12:34 Kotlebovci chystajú protest pred parlamentom Námestie Alexandra Dubčeka pred parlamentom sa začína pomaly zapĺňať verejnosťou. Hoci na 13.00 ohlásila protest strana Smer-SD, rozkladať sa na mieste začali sympatizanti Ľudovej strany Naše Slovensko.
Zdroj: HN/Vivien Cosculuela
​Pred parlamentom, kde sa očakáva protest prívržencov strany Smer, sa pripravujú aj členovia Ľudovej strany Naše Slovensko.
12:30 10 protestov a zhromaždení Na 32. výročie Nežnej revolúcie je v Bratislave ohlásených 10 protestov a zhromaždení.
  • O 13.00 sa pred parlamentom koná akcia Smeru-SD.
  • O 15.00 má zvolaný protest na Šafárikovom námestí Republika.
  • O 16.00 sa pred parlamentom zídu priznivci ĽSNS.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 14:04:40 - Feat.: - Title: Miliardový projekt mosta medzi Sicíliou a pevninou naráža na protesty miestnych obyvateľov 04 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 05 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:07