Prvý rok po pôrode
StoryEditor

Prvý rok po pôrode zrejme nebudete tak štíhla alebo športová ako si prajete

03.11.2023, 13:20

Novopečené mamičky, ktoré sa obávajú, že nikdy nezhodia nabrané kilogramy, musia byť trpezlivé a uvedomovať si, že život má svoje obdobia. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov a väčšine žien trvá po pôrode 9 – 12 mesiacov, kým sa ich telesný vzhľad vráti do pôvodného stavu.

V tomto období neskúšajte žiadne nárazové diéty

Lepšie je zamerať sa na vyváženú, zdravú stravu a veriť tomu, že tá prispeje k návratu vašej pôvodnej váhy. Tento proces sa často komplikuje, pretože materstvo so sebou nesie nové nutričné ​​výzvy a prekážky. Keď dieťa plače, ide všetko bokom, vrátane mnohých zdravých stravovacích návykov. Únava, stres, rodinné zmeny a nedostatok energie pre nakupovanie a varenie si tiež môžu vybrať svoju daň na kvalite vašej výživy. Môže vám chýbať aj duševná energia potrebná na pravidelné cvičenie. Stres a frustrácie, ktoré materstvo sprevádzajú, môžu byť v rozpore s vaším plánom schudnúť a môžu viesť aj k priberaniu. Keď ste celý deň doma a máte po ruke veľa jedla, môžete sa upokojovať pomocou sladkostí, sušienok, čokolád a ďalších dobrôt. Snaha o pravidelné cvičenie môže kolidovať s fyzickým vyčerpaním, nedostatkom času a neustálou starostlivosťou, ktorú vaše dieťa vyžaduje.

Nájdite niekoho na stráženie a urobte si čas na seba

Po cvičení sa budete cítiť fyzicky lepšie, urobíte niečo pre svoje zdravie a budete mať zo seba lepší pocit. Nečakajte však, že by sa prebytočné kilogramy z tehotenstva rozpustili cvičením, a to ani keď budete cvičiť 45 minút päťkrát týždenne. Pravidelné cvičenie počas tehotenstva a po ňom môže pomôcť zvládnuť nežiaduce prírastky na váhe, ale vyššie spomenuté faktory môžu vašu váhu ovplyvňovať viac ako nedostatok cvičenia. Nebojte sa, že by vám prebytočné kilá zostali navždy a zamyslite sa nad výsledkami prieskumov medzi čerstvými mamičkami. Väčšina žien, ktoré pravidelne behali, sa k behaniu vrátili už päť týždňov po pôrode a na svoju pôvodnú váhu sa dostali za päť mesiacov. Väčšina športovkýň sa vracia k svojej váhe pred tehotenstvom počas šiestich mesiac. Aj po tehotenstve teda môžete byť štíhle, čo dokazuje množstvo štíhlych matiek, ktoré poznáte zo svojho okolia. Zatiaľ sa majte rady také, aké ste, buďte pyšné na to, čo ste dokázali, radujte sa z dieťaťa a buďte na seba dobré.

01 - Modified: 2024-04-26 12:31:04 - Feat.: - Title: Vyhnite sa jarnej únave, začnite sa hýbať 02 - Modified: 2024-04-24 11:18:12 - Feat.: - Title: Správna výživa obsahuje dostatočný, nie nadmerný príjem bielkovín 03 - Modified: 2024-04-24 11:10:50 - Feat.: - Title: Zástupcovia športových zväzov diskutovali s najvyššími predstaviteľmi Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, zväzy by mali na rok 2024 dostať o 20 percent viac financií 04 - Modified: 2024-04-18 08:03:39 - Feat.: - Title: Z behania v kopcoch bude mať úžitok každý 05 - Modified: 2024-04-18 07:58:19 - Feat.: - Title: Slovenská priorita na MS družstiev v chôdzi v Antalyi – získať miestenky v miešanej štafete na olympijské hry v Paríži 2024
menuLevel = 2, menuRoute = rungo/trening, menuAlias = trening, menuRouteLevel0 = rungo, homepage = false
26. apríl 2024 20:35