StoryEditor

Pomoc od pracovných ombudsmanov

21.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Bratislava, Ostrava -- Personálna agentúra Trenkwalder Kappa People Ostrava spustí od pondelka 25. septembra službu Personálny ombudsman. Pracovníci agentúry budú pomáhať s riešením takých problémov, ako je nepreplácanie nadčasov, obmedzovanie dovoleniek či nevýhodné pracovné zmluvy.
Pracovní ombudsmani by mali poskytovať bezplatné poradenstvo v oblasti pracovnoprávnych vzťahov pre všetkých agentúrnych zamestnancov umiestnených v ČR. Týka sa to aj Slovákov, ktorí tu prostredníctvom agentúry pracujú.
Všetci pracovníci služby Pracovný ombudsman majú skúsenosti s výpočtom miezd, so Zákonníkom práce a dlhodobo pracujú v oblasti agentúrneho zamestnávania.
Trenkwalder Kappa People pôsobí na Slovensku ako organizačná zložka zahraničnej osoby prostredníctvom svojich 13 pobočiek. Získava ľudí na prácu v ČR, prevažne v automobilovom, elektrotechnickom, drevospracujúcom a potravinárskom priemysle.
K 30. augustu tohto roka na Slovensku evidovala 3 980 pracovných zmlúv. Priemerný plat agentúrnych zamestnancov je 13- až 17-tisíc korún. V súčasnosti prevažuje dopyt po pracovníkoch nad ich ponukou, denne firma eviduje 600 až 700 voľných pracovných miest.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 22:22