StoryEditor

Slovak Parcel Service si vybrala nové elektrické dodávky Ford E-Transit

16.05.2023, 00:00

Najväčšia kuriérska spoločnosť na Slovensku - Slovak Parcel Service (SPS) si po pol roku testovania vybrala nové elektrické dodávky Ford E-Transit.

Potrebu ochrany životného prostredia si uvedomujú nielen významní predstavitelia krajín EÚ, ale aj samotní výrobcovia áut, či kuriérske spoločnosti. Prepojenie medzi lokálnym zástupcom značky Ford na Slovensku – Summit Motors Slovakia a poprednou kuriérskou spoločnosťou - SPS prispieva k efektívnejšiemu a ekologickejšiemu doručovaniu.

image
Ford

Summit Motors Slovakia ako oficiálny zástupca značky Ford poskytuje zákazníkom širokú škálu hybridných, plug-in-hybridných a plne elektrických osobných i úžitkových vozidiel Ford. Spoločnosť SPS sa vo svojich podnikateľských cieľoch taktiež zameriava na znižovanie emisií z vlastnej podnikateľskej činnosti. „Myslíme si, že elektrické dodávky Ford E-Transit vhodne doplnia náš neustále modernizovaný vozový park a budú spoľahlivými spoločníkmi pre našich kuriérov, vďaka čomu budeme môcť doručovať rýchlo a ekologicky,“ hovorí Ján Ťurek, konateľ Slovak Parcel Service.

image
Ford

Úspešný začiatok spolupráce zhodnotil aj výkonný riaditeľ Summit Motors Slovakia, Yuki Ura: „Sme veľmi radi, že sme nadviazali spoluprácu práve so Slovak Parcel Service. Veríme, že elektrické úžitkové vozidlá Ford E-Transit, ktoré aktuálne patria medzi najvýkonnejšie dodávky na trhu, podporia produktivitu kuriérov a pomôžu znížiť celkové náklady spoločnosti SPS.“

image
Ford

Vysoký výkon a nulové emisie

Po pol roku testovania pribudlo do vozového parku SPS hneď niekoľko výkonných dodávok. „Prvé testovacie jazdy elektrickej dodávky Ford E-Transit začali už v októbri 2022. Po úspešných testoch bolo spoločnosti SPS zatiaľ odovzdaných 14 dodávok a naša spolupráca bude naďalej pokračovať,“ upresňuje Jozef Jankech, manažér fleetového predaja Summit Motors Slovakia.

Plne elektrické úžitkové vozidlá Ford E-Transit sú napájané 400 V batériou s využiteľnou kapacitou 68 kWh. Akumulátor nového Fordu E-Transit poskytuje na jedno nabitie dojazd až 350 km, čo je podľa WLTP zhruba trojnásobok vzdialenosti, ktorú denne najazdí vodič priemernej flotily v EÚ. O pohon sa stará elektromotor s výkonom 198 kW. V porovnaní

s konkurenciou ide o najvýkonnejší elektromotor v Európe.

image
Ford

Ford má vysoké ambície v elektrifikácii

Spoločnosť Ford sa zaviazala plniť ciele s dôrazom na ochranu životného prostredia. Do roku 2026 plánuje vyrábať len autá s elektrickým a plug-in hybridným pohonom. Do roku 2035 chce využívať obnoviteľnú elektrickú energiu z miestnych zdrojov, s čím súvisí aj výroba plne elektrických vozidiel v Európe.

Summit Motors Slovakia sa ako oficiálny zástupca značky Ford na Slovensku pripája k týmto cieľom a realizuje aktivity aj na regionálnej úrovni. Jednou z nich je možnosť recyklácie vozidiel, ako aj ich ekologická likvidácia a ďalšie využitie.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
30. apríl 2024 06:22