Pixabay
StoryEditor

Komplexné vedenie účtovníctva s Pamatrend

11.04.2023, 00:00

Vedenie účtovníctva je nevyhnutné pre správne fungovanie a riadenie spoločnosti, pretože umožňuje kedykoľvek poznať finančnú situáciu spoločnosti a prijímať informované rozhodnutia na základe zaznamenaných účtovných informácií. V tomto článku si povieme o spoločnosti Pamatrend a o ich službách, ako je vedenie účtovníctva a mzdové účtovníctvo.

Vedenie účtovníctva s Pamatrend

Spoločnosť Pamatrend ponúka komplexné vedenie účtovníctva klientov. Medzi komplexné účtovné služby patrí napríklad evidencia účtovníctva pre SZČO, spracovanie jednoduchého a podvojného účtovníctva (malých i veľkých podnikov), vedenie účtovníctva pre neplatiteľov i platiteľov DPH (mesačných i štvrťročných), odovzdávanie kontrolných a súhrnných výkazov k DPH, vypracovanie dane z príjmov (právnických i fyzických osôb A aj B), vypracovanie ostatných daní (daň z motorových vozidiel, vypracovanie tlačiva k dani z nehnuteľností), mzdová agenda, fakturácii, spracovanie a účtovanie cestovných príkazov, priebežný reporting, legitímna a efektívna optimalizácia, príprava k auditu, profesionálne zastupovanie pred daňovým úradom, komunikácia a zástup pred ostatnými úradmi (sociálna poisťovňa, zdravotné poistenie).

Mzdové účtovníctvo s Pamatrend

Mzdové účtovníctvo je dôležité na zabezpečenie toho, aby zamestnanci dostávali primerané mzdy a výhody a aby spoločnosť plnila svoje zákonné a daňové povinnosti. Pamatrend ponúka mzdové služby v oblastiach ako registrácia zamestnávateľov na príslušné úrady, prihlasovanie a odhlasovanie zamestnancov do sociálnych a zdravotných poisťovní, evidencia dovoleniek, spracovávanie a účtovanie miezd, ročné zúčtovanie dane, mzdové hlásenia, prehľady DZČ, príprava a zasielanie mesačných výkazov do poisťovní a na daňový úrad, zasielanie výplatných pások, príprava bankových/prevodných príkazov na vyplatenie miezd a odvodov, komunikácia a zastupovanie pred sociálnymi a zdravotnými poisťovňami, upozornenia na odvodové termíny splatnosti, upozornenia na blížiace sa termíny ukončenia dohôd, komplexné zastrešenie personalistiky mzdového účtovníctva.

Na záver môžeme tvrdiť, že účtovníctvo je nevyhnutné pre finančné riadenie a dlhodobý úspech spoločnosti. Presné a spoľahlivé finančné informácie poskytované účtovníctvom sú rozhodujúce pre rozhodovanie, finančnú kontrolu, dodržiavanie právnych predpisov, meranie úspešnosti a získavanie finančných prostriedkov.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 15:38