StoryEditor

Chráni Dacie aj Ferrari. Toto je tajomstvo úspechu slovenského zabezpečovacieho systému

08.11.2022, 00:00

Každé vozidlo je dnes nejako zabezpečené. Či už továrenským systémom, alebo dodatočným. Ktoré je ale skutočne neprekonateľné?

Na trhu so zabezpečovacími systémami existuje veľké množstvo produktov, ktoré sľubujú ochranu vozidla. Fungujú rôzne. Buď na mechanickom, elektronickom alebo elektromechanickom princípe. V čom sa líšia?

Mechanické zabezpečovacie systémy

Určite ste sa už stretli so zámkom na volant, pedále, riadiacu jednotku či kolesá. Ide o jednoduchý mechanizmus, ktorý má nasadením zabrániť manipulácii s vozidlom. Bohužiaľ, prekonanie tohto systému trvá chvíľu. Stačí ho prerezať.

image
Vam System

Elektronické zabezpečovacie systémy

Sú postavené na moderných technológiách. Využívajú GPS, NFC či smartfóny. Medzi najznámejšie patria rôzne autoalarmy, imobilizéri a monitory aktuálne polohy. Prekonanie týchto systémov je zložitejšie. Avšak, ak je zlodej technicky zdatný, ukradne vám vozidlo aj s vlastnoručne zmontovaným zariadením za 5 €.

image
Vam System

Elektromechanické zabezpečovacie systémy

To je postavené na kombinácii mechanického a elektronického princípu. Pokiaľ je navrhnuté správne, je takmer nemožné ho prekonať. Dôkazom je slovenské dodatočné zabezpečenie automobilov VAMPIRE Lite od VAM system.

Vampire Lite je najmodernejšia verzia zabezpečovacieho systému postavenom na technológii, ktorú žiaden zlodej áut neprekonal už viac ako 20 rokov. Ide o 7-cestný imobilizér, ktorý pod elektromechanickou kombináciou dokáže vo vozidle naraz blokovať až 7 jeho častí, čím zaručuje 100 % ochranu pred krádežou.

image
Vam System

Unikátne zabezpečenie v každom vozidle

VAMPIRE Lite je založený na princípe kombinatoriky a jedinečnosti. To znamená, že v každom vozidle sú zabezpečené iné časti a na iných miestach. Dokáže blokovať napríklad motor, spojkový pedál, elektroniku, ručnú brzdu, batériu, palivovú sústavu či elektronickú riadiacu jednotku motora.

image
Vam System

Jednorazová investícia

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá si nevyžaduje žiadne ďalšie poplatky, či už za prevádzku alebo aktualizáciu systému. Jeho cena závisí od značky a modelu auta. Ak chcete mať automobil 100 % chránený, požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na tomto odkaze.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 22:39