Seriál Secret InvasionMarvel Studios/
StoryEditor

Najlepší seriál od Marvelu? Sleduj skvelý trailer pre Secret Invasion, vracajú sa postavy z filmov na čele s Nickom Furym

Miroslav Kamody03.04.2023., 13:00h

Prvé zábery vyzerajú naozaj famózne. Bude Secret Invasion rovnako zásadným seriálom, ako je jeho komiksová predloha?

Lajkuj Brainee.sk na

Prepojený komiksový vesmír od Marvelu už ani zďaleka nie je len o filmoch. Na streamovacej platforme Disney+ ho rozširujú seriály, ako napríklad WandaVision, She-Hulk, Hawkeye, Ms. Marvel či Moon Knight. A čoskoro k nim pribudne ďalší.

Marvel Studios totiž práve zverejnil trailer pre seriál Secret Invasion, ktorého udalosti budú mať zásadný vplyv na ďalší vývoj celého univerza. Zdôrazňuje to aj fakt, že v projekte sa objaví množstvo postáv z filmov.

image

RECENZIA Ant-Man: Quantumania je slabým komiksovým filmom, ktorý premárnil každú jednu príležitosť na to byť revolučným

Návraty obľúbených postáv

Hlavnou postavou bude Nick Fury (Samuel L. Jackson), ktorý sa vracia na planétu Zem. Uvidíme však aj agentku Mariu Hill (Cobie Smulders), Talosa (Ben Mendelsohn), ktorý sa objavil v Captain Marvel a na krátko aj v Spider-Man: Far From Home, a taktiež aj Everetta K. Rossa (Martin Freeman). Na malá okamih sa objaví aj Rhodey/War Machine (Don Cheadle).

Osadenstvo doplnia nové tváre - Kingsley Ben-Adir (postava Gravika z rasy Skrull), Emilia Clark (G‘iah - dcéra Talosa, ktorú sme ako dieťa mohli vidieť v Captain Marvel) a Olivia Colman (antagonistka v podobe agentky MI6, ktorá chráni záujmy bezpečnosti Británie). Objavia sa aj Carmen Ejogo a Christopher McDonald, nateraz však nevieme, v akých úlohách.

image

Seriál Secret Invasion

Marvel Studios/

Invázia, ktorá zmení MCU

Secret Invasion je zásadný príbeh, ktorý pôvodne vyšiel v komiksovej podobe v roku 2008. Udalosť rozpráva príbeh o pokuse rasy Skrullov o inváziu a dobytie planéty Zem. Pomocou schopností meniť tvary majú Skrullovia podobu a identitu nespočetných pozemšťanov, vrátane slávnych superhrdinov.

Samozrejme, pôvodný príbeh sa upravil tak, aby lepšie sedel do udalostí MCU (Marvel Cinematic Universe). Nick Fury Skrullom v Captain Marvel sľúbil, že im nájdu planétu alebo miesto, kde by mohli žiť. Tento sľub však nedodržal. Aj preto sa na scéne objavuje skupina extrémistických Skrullov, ktorí sú unavení z neustáleho pýtania sa a čakania. 

Nick ich schopnosť meniť sa využíval, pretože sa mohli dostať na miesta, kde by sa inak nedostal. A oni dodržali slovo, pracovali pre neho, na rozdiel od neho splnili slovo. Skrullovia majú všetkého dosť a chcú žiť vo svojej koži, nie v našej.

Fury je pripravený na posledný boj

Konflikt však prichádza v tom najhoršom čase. Po Thanosovom vyčíňaní je Fury zničený. „Aj Nick Fury môže byť otrasený, viete? Je tam hore [vo vesmíre] a snaží sa spracovať, čo sa ku*va stalo, viete? A aké je jeho miesto vo svete...Smrť Iron Mana, smrť Black Widow, s tými vecami, ktoré sa dejú...” povedal herec Samuel L. Jackson o svojej postave pre Vanity Fair.

image

Svet komiksov: Čo Marvel chystá v 5. a 6. fáze, kto je záporák Kang a o čom je príbeh Secret Wars?

Fury sa kvôli invázii vracia na Zem, tentokrát už pred pásky, ktorá mu zakrývala oko, a stretáva sa s nahnevanou Mariou Hill, ktorá musela riešiť konflikty na planéte úplne sama. Teraz sa musí Fury, stále pochybujúci o svojich schopnostiach, postaviť proti Gravikovi a jeho skupine, ktorej členkou je aj Talosova dcéra G‘iah.

Seriál Secret Invasion bude mať šesť epizód, ktoré budú zrejme premiérovať v týždňových intervaloch, ako je na Disney+ zvykom. Prvá časť dorazí na streamovaciu platformu 21. júna. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:16