Marcové novinky na Disney+Disney+
StoryEditor

Čo pozerať na Disney+ v marci: Priprav sa na návrat Mandaloriana, favorita na Oscara či bostonského škrtiča

Miroslav Kamody05.03.2023., 09:00h

Ponuka na Disney+ ťa v marzi prikove k obrazovke. Tešiť sa môžeš na skvelé novinky aj očakávané návraty.

Lajkuj Brainee.sk na

Streamovacia platforma Disney+ to na nás po slabšom februárovom programe opäť vybalí naplno. Vrátime sa do sveta Star Wars s obľúbeným hrdinom či uvidíme veľkého favorita na tohtoročného Oscara.

Za pozornosť stojí aj kolekcia Ženy v hlavnej úlohe, kde nájdeš nálož vynikajúcich príbehov. Na čo všetko sa teda môžeš v marci tešiť?

Mandalorian - 3. séria (1. marec)

Najväčšie marcové lákadlo dorazí už hneď v jeho prvý deň. Cesty Mandaloriánov galaxiou Star Wars pokračujú. Kedysi osamelý lovec odmien Din Djarin sa opäť spojil s Groguom.

Medzitým sa Nová republika snaží vyviesť galaxiu z jej temnej histórie. Mandaloriánovi skrížia cesty starí spojenci a získa aj nových nepriateľov, zatiaľ čo budú s Groguom pokračovať v spoločnej ceste. Každý týždeň sa môžeš tešiť na novú časť.

Základná škola Willarda Abbota - 2. séria (1. marec)

Komédia z pracovného prostredia sleduje skupinu oddaných a zapálených učiteľov a jedného riaditeľa bez hudobného sluchu, ako zdolávajú nástrahy verejného školstva vo Philadelphii. Navzdory nepriazni osudu sú odhodlaní pomôcť svojim študentom, aby uspeli v živote.

Aj napriek tomu, že títo úžasní verejní činitelia čelia nedostatku pracovníkov aj finančných prostriedkov, svoju prácu milujú nadovšetko. Čo však nemajú v láske, je ľahostajný prístup školského obvodu k vzdelávaniu detí. Na streamovcej platforme si užiješ všetkých desať častí naraz.

Hľadá sa Michael - dokumentárny film (3. marec)

V roku 1999 sa Michael Matthews stal najmladším Britom, ktorý vystúpil na Mount Everest. Tri hodiny po výstupe však zmizol a jeho telo sa nikdy nenašlo. Jeho brat, podnikateľ a moderátor Spencer Matthews, ktorý mal iba desať rokov, keď Michael zmizol, sa s bratovou smrťou nikdy nevyrovnal. Po viac ako dvadsiatich rokoch Spencer dostane fotografiu tela na hore, ktoré by mohlo byť Michaelovo.

Vydáva sa do Nepálu, kde si najíma rekordmana Nimsa Purju, ktorý zdolal všetkých 14 najvyšších hôr sveta. Žiada od neho, aby s pátracím tímom prehľadal „zónu smrti“ Everestu a pokúsil sa nájsť Michaela. Desaťčlenný tím sa vydáva do extrémních výšok nad 8-tisíc m.n.m, vybavený dronmi a schopnosťami, ktoré im umožňujú pátrať aj mimo chodníčkov vedúcich na vrchol. Zhoršujúce sa počasie aj obmedzený čas však pred nich kladie nečakané nástrahy.

Bostonský škrtič - film (17. marec)

Bostonský škrtič od oceneného scenáristu a režiséra Matta Ruskina je kriminálny thriller o priekopníckych reportérkach, ktoré v 60. rokoch 20. storočia zverejnili príbeh o známych vraždách v Bostone. Film sleduje Lorettu McLaughlinovú, reportérku novín Record-American, ktorá sa stala prvou novinárkou schopnou odhaliť prepojenie vrážd Bostonského škrtiča.

Zatiaľ čo si záhadný vrah  žiada ďalšie a ďalšie obete, Loretta pokračuje vo vyšetrovaní spolu s kolegyňou a dôverníčkou Jean Coleovou. Dvojica sa však ocitá v ťažkostiach kvôli silnejúcemu sexizmu vtedajšej doby. Aj napriek tomu obe odvážne pokračujú v odhaľovaní pravdy, pričom riskujú vlastné životy.

Duchovia Inisherinu - film (22. marec)

Neobvyklý film s Colinom Farrellom a Brendanom Gleesonom v hlavných úlohách. Hoci sú susedia z malého mesta Pádraic a Colm celý život priateľmi, náhle sa ocitnú v slepej uličke, keď Colm z ničoho nič Pádraicovi oznámi, že si už neželá, aby s ním niekedy prehovoril. Trvá na tom, že si odreže jeden prst zakaždým, keď túto jeho požiadavku poruší.

Napriek Colmovmu neslýchanému jednostrannému prehláseniu je však Pádraic odhodlaný ich priateľstvo zachrániť. Príbeh filmu Duchovia Inisherinu, ktorý sa odohráva na pozadí írskej občianskej vojny v 20. rokoch minulého storočia, sľubuje divákom skvelé obsadenie, jedinečný príbeh a krásne filmové spracovanie. Výsledkom toho môže byť žatva na tohtoročných Oscaroch.

Spriaznení - 1. séria (29. marec)

Seriál je adaptáciou románu Kindred od Octavie E. Butlerovej, ktorého ústrednou postavou je mladá černoška a začínajúca spisovateľka Dana Jamesová. Tá „vykorenila“ svoj život podriadený rodinným záväzkom a presťahovala sa do Los Angeles odhodlaná začať žiť svoju budúcnosť, ktorá, ako Dana konečne cíti, patrí len a len jej.

Kým sa však stihne vo svojom novom domove zabývať, zažíva násilné presúvanie v čase. Objaví sa na plantáži z 19. storočia – na mieste pozoruhodne a veľmi úzko spojenom s ňou a jej rodinou. Daninu minulosť a súčasnosť prelína aj medzirasový ľúbostný románik. Čas sa kráti a Dana sa v tomto žánrovo prelomovom diele skúmajúcom zväzujúce putá snaží konfrontovať tajomstvá, o ktorých ani len netušila. Na Disney+ budú dostupné všetky časti naraz.

BONUS - Superhrdinky Marvelu (8. marec)

Superhrdinky Marvelu vzdáva hold ženám Marvelu, na plátne aj mimo neho, ktoré vdýchli život našim ikonickým hrdinkám. Dátum uverejnenia nie je náhodný - pripadá totiž na Deň žien (nemáš začo, že sme ti pripomenuli).

V súvislosti s ním Disney+ uvedie kolekciu Ženy v hlavnej úlohe. Je to ideálne miesto, kde sa môžeš inšpirovať pri oslavách tohtoročného Medzinárodného dňa žien. Na Disney+ má svoje miesto množstvo ikonických žien v hlavných úlohách, a to nielen v bohatom archíve Disney, ale aj v tvorbe štúdií Marvel, Pixar a Star Wars.

Prečo si však 8. marca nerozšíriť obzory o poučné dokumentárne filmy, hlboké ponory do histórie alebo čerstvý pohľad na zabudnuté ženské príbehy s niektorými z nasledovných filmov? Aj toto všetko na platforme nájdeš.

Spolu s touto kolekciu sa počas marca objavia aj filmy Skryté čísla, Venom, Zlodejka kníh či špeciál Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, With Dave Letterman.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:26