AbbyNaughty Dog
StoryEditor

Druhá séria The Last of Us prinesie zvrat, na ktorý diváci nie sú pripravení. Kto si zahrá najviac nenávidenú postavu?

Honza SrpiDnes.cz12.02.2023., 15:00h

Seriálové spracovanie The Last of Us predčilo všetky očakávania, a aj keď ešte nie je prvá séria ani v polovici, filmári už oznámili pokračovanie. To bude spracovávať druhý diel hry, a tak sa ponúka otázka - kto bude hrať mnohými nenávidenú postavu Abby?

Lajkuj Brainee.sk na

Seriálové spracovanie herného hitu The Last of Us predčilo všetky naše očakávania. A rovnako tak aj miliónov ďalších divákov, takže je už teraz jasné, že deviatym dielom zábava neskončí. Filmári už totiž oznámili, že sa dočkáme ešte minimálne jednej série, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Tá by mala spracovávať dej druhého dielu hry, ktorý je v mnohých ohľadoch oveľa surovejší ako ten prvý. Pokiaľ tomu tak skutočne bude, majú sa diváci skutočne na čo tešiť, v celej histórii herného priemyslu totiž zrejme nenájdeme odvážnejší dejový zvrat. Z pochopiteľných dôvodov tak všetkých, ktorí druhý diel nehrali, varujeme, že v tomto mieste by mali prestať čítať!

image

Herné pokračovanie The Last of Us bude. Tvorca Neil Druckmann však má jednu zásadnú podmienku

Nasledujúci text obsahuje zásadné spojlery, ktoré vám môžu zničiť zážitok z hrania alebo sledovania druhého dielu The Last of Us!

Šok je hráčov (a čoskoro aj divákov)

Hráči, ktorí sa vtedy tešili na pokračovanie príbehu Joela a Ellie, boli vtedy šokovaní, druhý diel totiž vyznenie pôvodnej zápletky otočil o 180 stupňov. Viac ako polovicu hry si pre seba ukradla nová postava Abby, ktorej počínanie rozdelilo komunitu na dva tábory.

Nemotivujú ju totiž vznešené ideály, ale len nenávisť a slepá túžba po pomste, ktorej podriadila celý svoj život. Tvrdosť a hnev má vpísaný v tvári a oproti sympatickej Ellie pôsobí ako skala, jej pôsobivá muskulatúra potom podľa mnohých hráčov nie je dostatočne ženská.

Herečka Laura Bailey sa kvôli tomu okrem „herného Oscara“ za najlepší výkon v hlavnej úlohe dočkala aj vyhrážok smrťou. Bailey však už má 41 rokov, a tak je na rolu Abby jednoducho veľmi stará. Ponúka sa tak otázka, kto by ju mohol v chystanej seriálovej adaptácii nahradiť.

Tvorcovia sa neboja riskovať

Filmári už v minulosti preukázali, že sa neboja od originálu značne odkloniť, napokon za obsadenie Belly Ramsey bolo dopredu zhusta kritizované. A vidíš, prax ukázala, že tvorcovia mali pravdu, a Bella je Ellie ako vyšitá.

Najčastejšie sa v súvislosti s úlohou Abby spomína meno Shannon Berry. Austrálska herečka je známa zatiaľ len zo seriálu The Wilds, fyzická podoba je však neskutočná. Jej zvoleniu navyše napomáha aj fakt, že si ju režisér hry Neil Druckmann nedávno pridal do sledovaných na Instagrame.

image

Herečka Shannon Berry zvažovaná do úlohy Abby v pokračovaní seriálového hitu The Last of Us

Amazon Prime Video

Fanúšikovia potom často ponúkajú aj Thomasin McKenzie, známu z komédie Králiček Jojo. Má len 22, čo by bol pre Abby ideálny vek, nevýhodou je však iba 165 centimetrov výšky.

Server Screen Rant na túto úlohu favorizuje Juliu Garnerovú, ktorá podobne komplikovanú postavu stvárnila aj v seriáli Ozark. Do kariet jej hrá to, že má na natáčanie veľa času, plánovaný životopisný film o speváčke Madonne, kde mala hrať titulnú rolu, bol nakoniec zrušený.

Možností je mnoho

Spomínaná je v tejto oblasti aj UFC bojovníčka Ronda Rouseyová, ďaleko pravdepodobnejšia je však výrazne pehatá Britka Erin Kellyman z marvelovského seriálu Falcon a Winter Soldier.

Vylúčiť sa nedá ani to, že filmári siahnu po herečke inej ako bielej farby pleti, ostatne dnešná doba tomuto inkluzívnemu prístupu jednoznačne fandí. V tom prípade je najčastejšie spomínaná Jasmin Savoy Brownová, známa zo seriálu Yellowjackets.

Tá má navyše výnimočný potenciál rozpáliť konzervatívnych fanúšikov dobehla, pretože ju jednoducho baví provokovať. Napríklad počas defilé na červenom hollywoodskom koberci s hrdosťou prezentovala svoje zarastené podpazušie. Koho si nakoniec filmári vyberú, ukáže až čas. Na základe zatiaľ odvysielaného materiálu v nich však máme plnú dôveru. 

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:07