Ľudia si uctili pamiatku herca Michaela GambonaWarner Bros., X/MUGGLEBRORRNN10
StoryEditor

FOTO Pocta hercovi, ktorý stvárnil Dumbledora. Fanúšikovia Harryho Pottera dvíhajú prútiky k nebu

Miroslav Kamody29.09.2023., 10:00h

Ľudia po celom svete dvíhajú prútiky k nebu, aby si uctili pamiatku známeho britského herca.

Lajkuj Brainee.sk na

Len pred niekoľkými hodinami zasiahla svet smutná správa, že britský herec Michael Gambon zomrel vo veku 82 rokov. Zomrel pokojne v nemocnici, v kruhu svojich najbližších, na zápal pľúc. 

image

GALÉRIA After all this time? Always. Zomrel predstaviteľ Dumbledorea, je tak už 25. zosnulý herec zo ságy o Harry Potterovi

Sir Michael začal svoju hereckú kariéru pred viac ako 60 rokmi a po boku Laurencea Oliviera bol jedným z pôvodných členov Kráľovského národného divadla, uvádza SkyNews. Je tiež známy tým, že hral francúzskeho detektíva Julesa Maigreta v seriáli ITV Maigret, ako aj hraním v seriáli BBC The Singing Detective.

Emotívne lúčenie fanúšikov

Najviac sa však preslávil v úlohe riaditeľa Rokfortu Albusa Dumbledora v šiestich filmoch o Harrym Potterovi. A práve fanúšikovia tejto ságy mu aktuálne vzdávajú hold emotívnym spôsobom - k nebu dvíhajú svoje prútiky. Ide o referenciu na scénu zo šiesteho filmu, kde zomiera jeho postava Dumbledora.

Žiaci vtedy vytiahli svoje prútiky, aby rozžiarili nebo, na ktorom sa objavilo znamenie temného pána Voldemorta. Z tejto pocty 82-ročnému hercovi sa na internete stal okamžite trend. Pokiaľ teda patríš k fanúšikom čarodejníckeho sveta, zrejme ti je jasné, čo máš urobiť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 16:46