Záber z filmu Cocaine BearYouTube/Universal
StoryEditor

Trailer na film o dofetovanom šialenom medveďovi baví internet. Je inšpirovaný bizarným skutočným príbehom

Miroslav Kamody04.12.2022., 14:00h

Zúriaci medveď nadopovaný kokaínom za 15 miliónov dolárov. Znie ti to bizarne? Nuž, skutočne sa to stalo.

Lajkuj Brainee.sk na

Internet momentálne ovládol trailer na nový film o medveďovi, ktorý zjedol 30 kilogramov kokaínu. Ako píše portál LadBible, Keri Russell a O‘Shea Jackson Jr. si zahrajú vo filme, ktorý prináša príbeh medveďa a jeho nezabudnuteľnej zbesilej jazdy.

Diváci môžu očakávať, že na nich čaká absolútny chaos, ktorý nastane po tom, čo medveď dostane dávku svojho života. Trailer je plný bizarných scén, v ktorých sfetované zviera nie je ochotné zastaviť sa pred ničím.

Snímku natočila režisérka a herečka Elizabeth Banks. „Všetky moje doterajšie filmy sú väčšinou o smoliaroch a bez ohľadu na to, kto ste, ak stretnete medveďa s vysokým obsahom kokaínu,” v tejto situácii ste vy, povedala o novom filme.

image

Čínski vedci šokovali svet. Rastlinu geneticky upravili tak, aby vo svojich listoch produkovala kokaín

Pocta hororovým komédiám

Banks okrem toho prezradila, že sa inšpirovala hororovou klasikou Čeľuste. „Milujem horor a milujem hororové komédie, milujem Sama Raimiho a milujem Johna Carpentera. Toto sa odohráva v roku 1985, takže som mala pocit, že to bola skutočná príležitosť vytvoriť poctu niektorým z týchto druhov filmov.”

Film prináša jedno z posledných filmových vystúpení herca Goodfellas Raya Liottu. Ten zomrel v máji tohto roku pri nakrúcaní iného filmu v Dominikánskej republike.

Ľudia na internete sa okamžite rozdelili na dva tábory. Jedni hovoria o bizarnosti, ktorá podľa traileru nebude mať hlavu ani pätu, druhí sa už nevedia dočkať globálnej premiéry, ktorá je naplánovaná na 24. februára budúceho roku. Nateraz nie je isté, či film uvidíme aj na Slovensku.

Podľa skutočnej udalosti

Najzaujímavejšie na celom príbehu kokaínového medveďa je to, že je založený na skutočných udalostiach z roku 1985. Vtedy našli 175 kilové zviera predávkované z tridsiatich kíl prvotriedneho kokaínu v hodnote približne 15 miliónov dolárov.

Celý príbeh sa začína u neslávne známeho pašeráka, píše britský Independent. Andrew Thornton, syn bohatých chovateľov koní z Kentucky, bol nielen právnikom a policajným dôstojníkom zameraným na drogy.

Tu však jeho kariéra neskončila. Začal letecky pašovať kokaín z Kolumbie a následne ich zhadzoval z lietadla značky Cessna na severe štátu Georgia. Pri tejto „práci” však tragicky zomrel.

image

Socialistické Československo malo prvenstvo vo výskume LSD, látku údajne vyskúšal aj Miloš Zeman

Bizarná smrť pašeráka

Podľa Úradu pre vyšetrovanie Thornton zomrel po tom, ako vyskočil z lietadla a „narazil si hlavu do chvosta lietadla“ a nedokázal otvoriť padák. Jeho telo našli na príjazdovej ceste v Knoxville v štáte Tennessee.

40-ročný Thornton mal na sebe okuliare na nočné videnie, nepriestrelnú vestu a mokasíny Gucci. Okrem toho mal pri sebe 4 500 dolárov v hotovosti, dve pištole, niekoľko nožov a kľúč od lietadla.

Samotné lietadlo bolo nájdené o niekoľko hodín havarované v horách Severnej Karolíny. Keď vyšetrovatelia vystopovali dráhu letu, našli deväť vriec plných kokaínu. Tri mesiace po tejto udalosti však tento príbeh začal písať novú kapitolu.

image

Záber z filmu Cocaine Bear

YouTube/Universal

Predávkovaný medveď

V lesoch južne od štátnej hranice medzi Tennessee a Georgiou v Chattahoochee National Forest bola totiž nájdená desiata taška s kokaínom. Vedľa nej ležal predávkovaný takmer dvesto kilový medveď so 40 prázdnymi balíčkami drogy okolo seba.

Tým však príbeh kokaínového kráľa zvieracej ríše ani zďaleka nekončí. Medveďa, ktorý medzitým dostal názov Pablo Eskobear, vypchali a dnes sa na neho môžeš ísť pozrieť do obchodného centra Kentucky For Kentucky v meste Lexington.

Jeho cesta do tejto destinácie rozhodne nebola jednoduchá. Ako informujú na svojej webovej stránke, našli ho po vyčerpávajúcom hľadaní naprieč krajinou.

„Jeho žalúdok bol doslova nabitý kokaínom. Na planéte nie je žiadny cicavec, ktorý by to dokázal prežiť,“ povedal zakladateľom spoločnosti súdny lekár, ktorý vykonal pitvu medveďa.

„Crebrálne krvácanie, zlyhanie dýchania, hypertermia, zlyhanie obličiek, zlyhanie srdca, mŕtvica. Ten medveď to mal.“ Medveďa nakoniec vypreparovali a darovali ho do Národnej rekreačnej oblasti Chattahoochee River, kde ho vystavili v návštevníckom centre.

Cesta do obchodného centra

Potom skončil v sklade a po požiari sa dostal do záložne v Nashville. Odtiaľ ho kúpila hviezda country hudby Waylon Jennings, ktorý ho daroval priateľovi v Las Vegas.

image

Prehovorila dcéra mafiánskeho bossa: Camorra si prišla pýtať povolenie zabíjať, v nohavičkách som skrývala státisíce

Ten zomrel v roku 2009 a jeho majetok bol následne vydražený. Kokaínového medveďa kúpil čínsky prisťahovalec Zhu T‘ang za 200 dolárov. Ten zomrel v roku 2012, majitelia Kentucky For Kentucky kontaktovali jeho vdovu a tá súhlasila, že im ho dá.

V obchodnom centre sa stal hviezdou sociálnych sietí. Predpokladá sa, že po premiére filmu jeho popularita ešte viac vzrastie, a to bez ohľadu na to, aká bude jeho výsledná kvalita.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 12:08