JokerWarner Bros. Studios
StoryEditor

Veľké prekvapenie pre fanúšikov Jokera. Pokračovanie bude muzikál, postavu Harley Quinn stvárni Lady Gaga

Miroslav Kamody15.06.2022., 10:00h

O Jokerovi bolo dlho ticho. Pod rúškom Hollywoodu sa však už dali veci do pohybu a prinášajú prekvapivé informácie o pokračovaní miliardového hitu.

Lajkuj Brainee.sk na

Sólovka Jokera z roku 2019 po dlhých rokoch ukázala, že komiksové filmy nemusia byť len o infantilných postavách, výbuchoch, neutíchajúcej akcii a vlažných dialógoch. Todd Phillips na režisérskej stoličke a Joaquin Phoenix v hereckom koncerte priniesli dramatický príbeh skrachovaného komedianta Arthura Flecka, ktorý sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. 

Postupne sa začne roztáčať špirála udalostí, na konci ktorej vzniká jeden z najznámejších komiksových záporákov všetkých čias. Snímka sa dočkala dobrého prijatia od kritikov, v kinách zarobila viac ako miliardu dolárov a odniesla si dvoch Oscarov, dva Zlaté Glóbusy a tri ceny BAFTA. Okamžite sa tak začali úvahy o tom, ako by mohol príbeh ďalej pokračovať.

image

Svet komiksov: Marvel plánoval množstvo ďalších filmov. Prečo nenatočil štvrtého Spider-Mana či sólovku Magneta?

Šialenstvo pre dvoch

Dnes už vieme, že režisér Todd Phillips skutočne napísal scenár k pokračovaniu, ktoré dostalo prozaický francúzsky názov Joker: Folie à deux (Šialenstvo pre dvoch). To už samo o sebe napovedá, že na scéne sa objaví ďalšia zásadná postava v príbehu korunovaného princa zločinu v Gotham City - Harley Quinn, píše The Hollywood Reporter.

V komiksoch pôvodne vystupuje ako Dr. Harleen Quinzel, ktorá pracuje ako psychiatrička v Arkhamskom ústave. Jej pacientom je aj Joker, s ktorým postupne nadviaže hlboký vzťah. Bezhlavo sa zamiluje a postupne sa z nej stáva šialená Harley Quinn, Jokerova spolupáchateľka a milenka.

image

Joaquin Phoenix čítajúci scenár pre pokračovanie Jokera

Instagram/Todd Phillips/

Po uverejnení fotografie, na ktorej si Joaquin Phoenix číta s cigaretou v ruke scenár, sme sa síce dozvedeli len názov, dnes sme už o niečo múdrejší. Prekvapujúco totiž pôjde o muzikál, čo síce prinesie ďalšiu revolúciu vo filmovom komiksovom žánri, no fanúšikovia nie sú nápadom príliš nadšení. Spomeňme si však aj na to, ako reagovali, keď dalo štúdio samotnému filmu zelenú a ako nakoniec stíchli, keď uvideli trailer.

Slávna speváčka opäť pred kamerami

Z pochopiteľných dôvodov chcú tvorcovia do hlavnej ženskej úlohy obsadiť herečku a speváčku Lady Gaga. Tá už niekoľkokrát ukázala, že dokáže pred kamerou stvárniť aj komplikované a komplexné postavy. Nič však nateraz nenasvedčuje tomu, že na úlohu už kývla. Zaujímavé je, že podobne je na tom aj samotný Phoenix.

Podľa The Hollywood Reporter je však v jeho prípade dohoda o návrate vo finálnom štádiu. Ak sa tak stane, pre herca pôjde v kariére o vôbec prvý návrat v rovnakej úlohe. Aby toho nebolo málo, len málokedy sa herci vracajú v rolách, ktoré im vyniesli Oscara. Dátum premiéry je v nedohľadne, no ak by všetko išlo podľa plánu, filmu by sme sa mohli dočkať niekedy v druhej polovici budúceho roka.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. máj 2024 06:24