Pozri si výber najočakávanejších hier pre VR2.Twitter/resident Evil Pl, Metacritic,/
StoryEditor

Star Wars, Residen Evil či Jurský svet. S novou virtuálnou realitou od Sony prišiel aj zástup kvalitných hier

Michal Čiernik23.02.2023., 14:30h

PlayStation VR2 je konečne vonku a viacerí vývojári zverejnili úvodné upútavky, aby privítali nový headset. Prinášame ti výber tých najzaujímavejších.

Lajkuj Brainee.sk na

Zdá sa, že každý rok bude tým rokom, kedy táto technológia viac prerazí, ale väčšinou bezvýsledne. Na zariadeniach nebolo nič zlé, ale v skutočnosti to neupútalo pozornosť širšieho trhu. Doteraz.

Druhý zásah spoločnosti Sony do virtuálnej reality je obrovským úspechom. Nielenže má technickú nutnosť ponúkať prémiové VR zážitky, ale PSVR2 má pri uvedení na trh úctyhodnú plejádu takmer 50 hier. Áno, je to drahé a nedostatočná spätná kompatibilita s pôvodnými PSVR hrami je sklamaním, ale hry, ktoré boli zverejnené pre VR2 vyzerajú byť dobrým rozšírením virtuálneho sveta.

Tentacular 

Adventúra pre virtuálnu realitu vyvinutá spoločnosťou Firepunchd Games a publikovaná spoločnosťou Devolver Digital. V hre prevezmeš úlohu gigantickej, no dobrosrdečnej chápadlovej beštie vo vodách La Kalma, ktorej úlohou je pomáhať obyvateľom ostrovov pri výskume zvláštneho a silného zdroja energie. 

Unplugged: Air Guitar

Sníval si, že sa staneš rockovou hviezdou? V tejto hre sa ti tento sen môže splniť. Zo vzduchovou virtuálnou gitarou v ruke a s celou plejádou notoricky známych rockových hitov budeš môcť koncertovať niekoľko hodín. VR hra je určená výhradne na sledovanie rúk.

Dyschronia: Chronos Alternate 

Dyschronia je vyšetrovacia sci-fi hra pre VR, ktorá ponúka pohlcujúci filmový zážitok a epický anime príbeh. Titul sa odohráva v umelom morskom meste, v ktorom sa sny využívajú na predpovedanie a predchádzanie zločinom skôr, ako k nim dôjde.

Horizon Call of the Mountain

Výtvor Guerrilla Games je zrejme vlajkovou loďou novej VR2. Vžiješ sa do úlohy Ryasa z kmeňa Shadow Carja, prepusteného z väzenia, aby vyšetril čoraz častejšie útoky strojov. To si vyžaduje vyliezť na najvyššie hory Slnečného kráľovstva, odkiaľ ti virtuálna realita poskytne neopakovateľné výhľady, a nasledovať svojho brata Urida.

Star Wars: Tales from the Galaxy‘s Edge Enhanced Edition

Tento akčný dobrodružný zážitok z virtuálnej reality od ILMxLAB, ktorý vám umožní cestovať naprieč galaxiou až na planétu Batuu a prežiť svoj vlastný nezabudnuteľný príbeh. Budete bojovať po boku klasických postáv a čeliť zastrašujúcim zloduchom pri objavovaní úplne nových oblastí a období galaxie Star Wars. Verzia Enhanced Edition je vylepšená verzia pôvodnej VR hry z roku 2020.

The Last Clockwinder

Miluješ hádanky, rozprávkové svety a herné mechanizmy, ktoré dokáže poskytnúť iba VR? Potom je The Last Clockwinder to pravé pre teba. V hre budeš mať za úlohu klonovať samého seba a pomocou týchto dvojníkov vyrábať úžasné stroje a zariadenia.

Gran Turismo 7

Áno, závodná klasika je už aj vo virtuálnej realite, vďaka ktorej sa zážitok z jazdy znásobí. Jednou zo špeciálnych metód pre GT7 na zvýšenie výkonu je proces nazývaný „foveated rendering“, ktorý umožňuje technológia sledovania očí vo vnútri náhlavnej súpravy PSVR 2.

Resident Evil Village

Resident Evil Village VR Mode sa oficiálne vydáva ako bezplatné DLC 22. februára 2023, v ten istý deň, keď sa spustí PlayStation VR2. Na hranie tohto hororového počinu musíš však mať plnú hru Resident Evil Village. Úplne nový príbeh sa odohráva niekoľko rokov po hrôzostrašných udalostiach v kriticky uznávanom siedmom pokračovaní Resident Evil.

NFL Pro Era

VR2 nezabudli ani na športových nadšencov. Americký futbal síce nie je v našich končinách extrémne populárny, ale keby si si chcel vyskúšať pozíciu  quarterbacka v populárnom NFL tíme určite túto hru vyskúšaj.

Jurassic World Aftermath Collection

Po páde zábavného parku Jurský svet na ostrove Isla Nublar sa ocitnete uväznení v opustenom výskumnom zariadení, keď sa vaša misia získať cenné informácie katastrofálne pokazí. Jurský svet Aftermath, ktorý spája 1. a 2. časť tohto obľúbeného dobrodružstva na prežitie, sa odohráva medzi príbehmi Jurského sveta a Jurského sveta: Fallen Kingdom.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 04:24