Pri čítaní tohto článku neodporúčame jesť.Capcom
StoryEditor

Zábava je jedna vec, tieto videohry však prerazili aj to najhlbšie morálne dno. Pri niektorých sa ti zdvihne žalúdok

Michal Čiernik22.01.2023., 16:00h

Existuje nejaká hranica? Tento zoznam nevhodných a až nechutných hier je dôkazom, že asi nie.

Lajkuj Brainee.sk na

Rozsekané telá ľudí, rozmetané vnútornosti, vraždenie detí či znásilňovanie. Proste všetky nechutnosti, na ktoré si spomenieš a aj tie, o ktorých si netušil, že niekto môže vymyslieť.

Občas sa až človek pýta, či už to nie trošku cez. Samozrejme, každý produkt si nájde svoju cieľovú skupinu. Niektoré videoherné počiny z tohto zoznamu sú však tak nevhodné, že ich krajiny zakázali.

Harvester (1996)

V FMV dobrodružnej arkáde typu point-and-click sa ujmeš postavy Steveho v mestečku Harvest. Tvojim cieľom bude odhaliť záhadu mestečka tajomného rádu Harvest Moon. V hre síce môžeš zomrieť extrémne veľa spôsobmi, ale skutočný faktor znechutenia tu pochádza z krviprelievania, ktoré spôsobuješ ty. Niektoré scény v hre sa preto rýchlo zvrhnú na sledovanie činov kanibalizmu alebo chladnokrvné zavraždenie dieťaťa a jeho mamy v ich vlastnom dome.

Full-motion video (FMV) je špecifické spracovanie videohier, ktoré sa pri zobrazovaní akcie v hre spolieha na vopred zaznamenané videosúbory. Hra okrem toho obsahuje video vystrihnuté scény so živými hercami, čo bola v 90. rokoch populárna novinka.

The Binding of Isaac (2011)

Nenechaj sa zmiasť roztomilou titulnou kreslenou postavičkou Isaaca. Toto je zrejme najnechutnejší titul, pri ktorom môžeš stráviť stovky hodín. V hre sa musíš snažiť uniknúť pred biblicky inšpirovaným útokom svojej matky, ktorá sa ťa hodlá zabiť.

V RPG hre zabíjaš rôzne príšery, zdeformované deti a prechádzaš rôznymi dungeonmi, aby si sa mohol postaviť rôznym bossom, pričom ten posledný je tvoja matka. V hre využívaš aj množstvo vylepšení, ako napríklad ceruzku, ktorú si Isaac pichne do oka.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Séria Mortal Kombat

Príbeh tejto bojovej klasiky sa začal písať už pred tridsiatimi rokmi. Možno sa pýtaš, prečo je bojová hra na tomto zozname. Ak si však Mortal Kombat hral, tak vieš, že má povesť vysokej úrovne grafického násilia.

Predovšetkým takzvaných Fatality úderov, s ktorými víťaz súboja uštedrí protivníkovi brutálny smrtiaci úder. Stále vyššou úrovňou grafiky sa tieto scény stali v posledných pokračovaniach hry extrémne detailnými a kreativita pri lámaní kostí naozaj nepozná hraníc.

Phantasmagoria (1995)

Ďalšia nechutná hororová hra so živými hercami. V tej dobe to proste letelo. Spisovateľka sa presťahovala do strašidelného domu čo je síce otrepaná záplatka, no pri každom kroku Adrienne riskuje, že jej nadprirodzené bytosti vytrhnú mozog z lebky, rozdrvia jej hlavu na polovicu, alebo že uvidí iných, ako sú rozsekaní záhradným náradím.

Vývojárske štúdio Sierra On-Line sa tak tvrdo zaviazalo znechutiť svoje publikum, že niektorí maloobchodníci skutočne odmietli hru predávať a Austrália ju dokonca zakázala úplne.

Postal 2 (2003)

Séria Postal má rasistický, sexistický a homofóbny podtón. Táto hra je tak nevhodná, že ju zakázalo distribuovať hneď niekoľko krajín a držanie tohto diela na Novom Zélande sa považuje za trestný čin, za ktorý hrozí vysoká pokuta. Z pohľadu prvej osoby sa zhostíš úlohy zamestnanca v spoločnosti, ktorá vyvíja, paradoxne, násilné hry.

V otvorenom svete mestečka Paradise musíš každý deň plniť isté úlohy. Je však na tebe akým spôsobom to budeš robiť. Postal 2 je pre mnohých vnímaná ako platforma, ktorá testuje váš prah spôsobovania hyper násilia a nemorálnosti. Ako čerešničkou na torte je možnosť omočiť kompletne všetko a všetkých.

image

Najprv nadšenie, potom smútok. Týchto hier sme sa mali dočkať už minulý rok, no stále na ne čakáme

Séria Manhunt 

Spoločnosť Rockstar je známa svojou brutalitou a násilím vo svojich hrách. Manhunt je realistická a násilná hra, ktorá umožňuje hráčom prežiť niektoré z najkrutejších zločinov, aké kedy boli spáchané. Narozdiel od série Grand Theft Auto však hre chýba nejaký vtipný moment, ktorý by to násilie kompenzoval. V tomto prípade ide o čistý krvavý mafiánsky masaker.

Resident Evil 7: Biohazard (2017)

Táto hororová survival franšíza je plná nechutných scén, to určite áno. Biohazard však nie je len o hromadách hnijúcich zombíkov. Najprv tu máme šialenú zmutovanú rodinu Bakerovcov a scénu nie práve čerstvo vyzerajúcej rodinnej večere.

Klasické hororové scény plné krvi vyvrcholia súbojom proti bossovi Marguerite Baker, ktorá má vo svojom lone hniezdo plné hmyzu, doslova. To podľa mňa spĺňa kritéria na to, aby sa táto hra zaradila do tohto zoznamu.

Custer‘s Revenge (1982)

Táto retro hra z roku 1982 od výrobcu American Multiple Industries si popravde ani nezaslúži byť takto propagovaná. Prinajmenšom si vôbec nezaslúži žiadny grafický obsah. Keď mám byť úprimný, veľmi dlho som váhal, či ju zaradiť do tohto zoznamu.

Svojou nevhodnosťou a primitívnosťou sem žiaľ ale patrí. V hre vytvorenej na hernú konzolu Atari 2600 si totiž kovboj, ktorý sa snaží znásilniť priviazanú indiánku o kôl. Jedinou prekážkou sú lietajúce šípy, ktoré na teba padajú z neba. Ďalší komentár podľa mňa nie je potrebný.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 14:23