ThermonatorYouTube/Throwflame
StoryEditor

VIDEO Dokonalý ochranca pred zlodejmi? Tento robopes má na chrbte plameňomet, stojí len pár tisíc

Miroslav Kamody27.04.2024., 13:00h

Zaujať svojich známych a podpáliť okolie? Thermonator je pripravený na oboje.

Lajkuj Brainee.sk na

Technológie sú v roku 2024 na úrovni, ktorú sme si pred desiatimi rokmi vedeli len ťažko predstaviť. Pokiaľ ti už okolo domu ako ochrana nestačia kamery, vôbec po prvýkrát máš možnosť kúpiť si chodiaceho robotického psa s plameňometom na chrbte, píše portál Gizmondo.

Nízka váha a ohnivé peklo

Thermonator, ktorý bol ohlásený koncom minulého roka, je konečne dostupný na kúpu v Spojených štátoch. Mimoriadne prekvapivá je jeho cena, pretože stojí len 9 420 dolárov (8 790 eur). Samozrejme, je to dosť peňazí, no stále ide o pomerne nízku sumu za robota, ktorý chrli oheň.

V pozadí propagačného videa môžeš počuť slávnu Oppenheimerovu vetu: „Stal som sa smrťou, ničiteľom svetov.”

Tento produkt výrobcu plameňometov Throwflame v Ohiu váži necelých 12 kíl a je vybavený jedným z charakteristických ARC plameňometov spoločnosti namontovaným na chrbte. Robot môže strieľať až do vzdialenosť 30 metrov a je dodávaný so vstavanou palivovou nádržou poháňanou benzínom.

Vraj na ekologickú ochranu

Spoločnosť tvrdí, že robot má tiež hodinovú batériu, laserový zameriavač, LiDAR mapovanie a dá sa ovládať na diaľku prostredníctvom aplikácie spoločnosti. Throwflame tvrdí, že jeho produkt je dobrý na „kontrolu a prevenciu divokých požiarov“, „riadenie poľnohospodárstva“, „ekologickú ochranu“, „zábavu a SFX“ a „odstraňovanie snehu a ľadu“.

image

Vyskúšali sme si Xiaomi CyberDog. Technologická hračka priťahuje pozornosť, má pred sebou veľkú budúcnosť

My však veríme, že si vieš predstaviť množstvo iných činností, na ktoré by sa dal využiť. Throwflame dokonca v rámci Spojených štátov poskytuje kupujúcim bezplatnú dopravu - milý bonus, najmä pri kúpe robota schopného spáliť všetko, čo mu stojí v ceste. A aby toho nebolo málo, spoločnosť predáva aj plameňometný dron, ktorý nazvala TF-19 WASP.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 13:02