Tieto aplikácie ti zjednodušia život na dovolenkách ale aj v partii s kamošmi. Hn/radoslav Petrík/
StoryEditor

Nevieš si ustrážiť rozpočet alebo sa v skupine hádate, kto komu za čo dlží? Existujú appky, ktoré ti s tým pomôžu

mor01.02.2023., 08:00h

Ceny v obchodoch naďalej stúpajú a platy sa im zatiaľ veľmi neprispôsobujú. Nad šetrením a zmysluplnejším utrácaním peňazí teda rozmýšľa nejeden z nás. Pozri si appky, ktoré ti s tým vedia pomôcť.

Lajkuj Brainee.sk na

Výdavky sa dajú ľahko znížiť tým, že získaš prehľad o tom, kde končia tvoje peniaze. Appka ti síce mesačné nájomné na byt nezníži, ale za to ti môže, napríklad, pomôcť spraviť prehľad o tom, koľko míňaš za jedlo v reštauráciách alebo na čo všetko máš predplatné a ani o tom nevieš.

image

Zbystri pozornosť. V aplikácii, ktorú používaš aj ty, prichádza päť radikálnych zmien

Aplikácia tvojej banky

Je to najjednoduchejší spôsob na sledovanie svojho rozpočtu. Stačí ho len naplno využívať. Mnohé bankové aplikácie majú službu, ktorá ti umožní vidieť svoje výdavky v reálnom čase. Údaje sú totiž priamo prepojené s tvojimi výdajmi.

Navyše cez rovnakú aplikáciu sa dajú posielať peniaze aj na šetriaci účet, takže máš dva v jednom. Samozrejme, platí to len v prípade, ak nemáš účty vo viacerých bankách. 

Emma a Money Dashboard

Obe appky sa používajú na sledovanie vlastných financií. Majú vysoké hodnotenia aj čo sa týka bezpečnosti aj čo sa týka jednoduchosti ich ovládania. Pokrývajú niekoľko stoviek bánk, takže si do aplikácie vieš naklikať tie, u ktorých máš vytvorený účet, a potom jednoducho a spoľahlivo sledovať všetky svoje účty naraz. 

image

Cena za vajcia prudko vzrástla. Ide o prirodzenú odpoveď na infláciu alebo je umelo nastavená?

Obe appky majú službu kontrolovania výdavkov (podľa jednotlivých kategórií, ako nakupovanie, reštaurácie, atď.), taktiež ponúkajú nástroj kontroly rozpočtu a nastavenia cieľov pre rozpočet. 

Money Dashboard je zadarmo a Emma ponúka základné služby zadarmo a rozšírené za poplatok. Emma je však zároveň jedinou appkou, ktorá ti ponúkne aj možnosť cashback-u - môžeš tak získavať zľavy v partnerských obchodoch (v prípade, že si zaplatíš prémiový účet).

Revolut a Monzo sa zídu pri cestovaní

Ak sa chystáš na dovolenku, určite si pozri tieto aplikácie. Zobrazia ti údaje z viacerých bankových účtov na jednom mieste, zároveň aj triedia výdavky podľa lkategórií a vieš cez ne vykonávať aj transakcie či získať bezplatnú bankovú kartu.  

Ich najväčšou výhodou je, že ti umožnia platiť v rôznych menách a krajinách bez poplatkov. Taktiež ti pomôžu strážiť výdavky počas cestovania - v prípade, že máš problém s utrácaním. 

image

ChatGTP: Umelá inteligencia bude formovať svet tak ako kedysi revolúcia s iPhonom, hovorí šéf OpenAI

Tricount a Spliwise, ak žiješ s kamošmi

Tieto appky sa ti tiež zídu, keď ideš s kamarátmi na dovolenku alebo bývate spolu na jednom byte a zdieľate domácnosť. Minimálne vedia ukončiť nekončiace hádky, kto čo kúpil, kto zaplatil za pizzu naposledy a tak ďalej. Do aplikácie sa vie pridať viacero ľudí naraz a prehľadne ukazuje, kto čo kúpil a rozráta výdavky aj medzi ostatných. 

Viacerí do appky teda zadáte, kto čím prispel a appka následne vyráta zostatok pre každého v skupine a určí spôsob vyrovnania dlhu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:13