Rodičia roka.X/Ada_lluch, Frankman_man/
StoryEditor

Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd

Michal Čiernik21.03.2024., 14:00h

V jednom prípade nechala matka svoje 16-mesačné dieťa samé v ohrádke, len s pár fľašami mlieka celých desať dní. V druhom, menej tragickom prípade, sa zase mladý pár opil na pláži do bezvedomia a zabudol na svoje dve deti.

Lajkuj Brainee.sk na

Jailynin plač sa ozýval ulicami amerického Clevelandu niekoľko dní. Jej matka Kristel Candelario bola však na 10-dňovej letnej dovolenke a svoje dieťa nechala samé doma, uvádza CNN.

Šiesteho júna minulého roka odišla Kristel na desať dňovú dovolenku do Portorika so svojím priateľom. Len 16-mesačné dieťa však nechala samé doma v ohrádke len s niekoľkými fľašami mlieka.

Po desať dňovom užívaní si, pridávaní fotiek na sociálne siete so svojím priateľom a ďalšej zastávke v Detroite sa vrátila domov, kde našla svoju dcéru mŕtvu.

Brutálne utrpenie

Candelario sa minulý mesiac priznala k jednému obvineniu z vraždy a jednému z ohrozenia dieťaťa. Forenzná patologička Elizabeth Mooney v pondelok 18. 3. pri vynesení rozsudku v súdnej sieni v Clevelande povedala, že deti zažívajú najextrémnejšiu separačnú úzkosť medzi deviatimi a 18 mesiacmi. 

image

Matka zaživa upiekla vlastné dieťa. Pomýlila si rúru s postieľkou

„Bolesť a utrpenie, ktoré prežila, netrvali len hodiny, ani dni, ale možno aj týždeň,“ povedala podľa CNN Mooney cez slzy. „Tento pocit opustenosti na celé dni spojený s bolesťou z hladovania a extrémnym smädom je typom utrpenia, ktoré si myslím, že nikto z nás nikdy nedokáže úplne pochopiť,“ dodala.

Doživotie

Sudca odsúdil v pondelok Candelaria na doživotie, čím uzavrel poslednú kapitolu v prípade tak pochmúrnom, že ho vyšetrovatelia opísali ako najstrašnejší, akého boli svedkami vo svojej kariére.

Asistentka prokurátora okresu Cuyahoga Anna Faraglia prehrala bezpečnostné video matky, ktorá 6. júna ťahala kufor do auta a 16. júna sa vracala domov. Niekoľko minút po návrate zavolala Candelario na číslo 911.

„Prosím, potrebujem pomoc,“ plakala na linke 911 prehrávanej počas vynesenia rozsudku. „Prosím, prosím, pomôžte mi. Moja dcéra umiera,“ znelo v nahrávke. Matka ešte stihla Jailyn prezliecť do čistého oblečenia pred príchodom záchranárov. To však nezakrylo hrôzy, ktorými si dievča prešlo.

Dieťa bolo vychudnuté, so zapadnutými očami, suchými perami a výkalmi v ústach a nechtoch. Vážila o tri kilogramy menej ako pri poslednej návšteve lekára pred dvoma mesiacmi.

Nezodpovedná matka sa obhajovala svojimi duševnými problémami no pred sudcom nepochodila. „Tak ako ste nepustili Jailyn z jej väzenia, kým nezomrela, tak aj vy by ste mali stráviť zvyšok života v cele," povedal sudca Sheehan v záverečnej reči. „Jediný rozdiel je v tom, že väzenie vás aspoň nakŕmi,“ dodal.

Opití do bezvedomia

Ďalší, no našťastie menej tragický prípad sa stal minulý týždeň 16.3. na floridskej pláži. Miestna polícia bola privolaná k spiacemu páru, ktorý sa opil do bezvedomia. Zarážajúce na tom však bolo, že prišli s dvomi malými deťmi vo veku päť a sedem rokov, na ktoré úplne zabudli. Našťastie sa im nič nestalo a našli ich, ako sa kúpu v najbližšom hotelovom bazéne.

Na policajnej kamere je vidno, ako ich strážnik zobudí až na ôsmy pokus. Keď sa polícii podarilo dvojicu prebudiť, vyzerali zmätení. Na záberoch je počuť strážnika, ktorý sa páru pýta, kde sú ich deti, na čo Stephens (poručník detí) len ukázal smerom k oceánu.

Alyssia Langley a jej snúbenec Timothy Stephens obaja 27 roční, čelia obvineniam zo zločinu zanedbania starostlivosti a Stephens tiež čelí obvineniam z pokusu o útek a za prechovávanie alkoholických nápojov na pláži, píše Fox News.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 13:02