Majiteľ papagája, ktorý na ulici spôsobil bežcovi vážne poranenia, má stráviť dva mesiace vo väzení.Unsplash/ilona Frey/
StoryEditor

Papagáj vystrašil bežca, ten si zlomil panvu. Majiteľ vtáka ide za mreže

ČTKiDnes.cz01.02.2023., 13:00h

Majiteľ papagája, ktorý na ulici spôsobil bežcovi vážne poranenia, má stráviť dva mesiace vo väzení. Podľa súdneho verdiktu má taktiež zranenému mužovi zaplatiť takmer 84-tisíc eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Odsúdený Taiwanec vzal svojich dvoch papagájov von, aby sa preleteli. Jeden z nich ale vletel na chrbát bežcovi, ktorý sa zľakol, keď vták niekoľkokrát zamával krídlami, uvádza BBC. 

Bežec spadol, vykĺbil si bedrový kĺb a zlomil panvu. Po pobyte v nemocnici potom ešte tri mesiace potreboval špeciálnu starostlivosť a vyše pol roka sa nemohol venovať svojej práci plastického chirurga. „Doktor Lin je plastický chirurg a jeho práca zahŕňa „dlhé státie pri operácii“, takže zranenie viedlo k rozsiahlym finančným uviedol právnik poškodeného.

image

Veveričky obvinené zo špionáže či koza zatknutá za ozbrojenú lúpež. Osláv s nami Deň absurdít

Poškodený nakoniec majiteľa papagája zažaloval za nedbalosť a žiadal aj náhradu škody. Súd nakoniec rozhodol, že papagájov majiteľ mal ako vlastník veľkého zvieraťa prijať zodpovedajúce bezpečnostné opatrenia. Ara, ktorá mala zranenie na svedomí, meria 40 centimetrov a má rozpätie krídiel 60 centimetrov.

image

Papagáj sa takmer stal kľúčovým svedkom vraždy. Opakoval posledné slová muža, ktorého zabila manželka

Trest odňatia slobody bol uložený na základe obvinenia z neúmyselného zranenia. Majiteľ papagája uviedol, že rešpektuje rozhodnutie súdu, ale má v úmysle sa odvolať s odôvodnením, že ary nie sú agresívne a že odškodnenie je "príliš vysoké".

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 13:48