Každoročný festival v Indii sa vymkol kontrole.Flickr, Twitter/renmusb15,/
StoryEditor

Podrezaní so šnúrou od šarkana či zavraždení bojovými kohútmi. Každoročný festival sa vymkol kontrole

Michal Čiernik20.01.2023., 11:00h

Počas trojdňového festivalu oslavujúceho koniec roka v Indii sa uctievanie miestnych tradícií zmenilo na tragický masaker. Stovky zranených a osem mŕtvych, ktorí zomreli pri naozaj bizarných nehodách.

Lajkuj Brainee.sk na

Makar Sankranti, tiež známy ako Uttarayana, je hinduistický sviatok, počas ktorého sa v krajne konajú bujaré oslavy a festivaly. Tento sviatok označuje prechod Slnka zo zverokruhu Strelca do Kozorožca. Zvyčajne pripadá na 15. januára.

Jednou, z napohľad nevinnou a peknou tradíciou tohto festivalu, je aj púšťanie šarkanov. Milá zábavka sa razom môže zmeniť na krvavý masaker. Hlavne keď sa draci začnú púšťať hromadne a z nelegálnymi šnúrami. Následný chaos stál život šesť ľudí, vrátane troch detí po tom, čo sa im nelegálne šnúrky omotali okolo krku a podrezali im hrdlá.

Tri mŕtve deti

Medzi zabitými deťmi boli dve dievčatá vo veku dva a tri roky a sedemročný chlapec, uvádza Unilad. Sedemročný Rishabh sedel so svojimi otcom na motorizovanom skútri. V ruke držal ešte zabaleného nového šarkana, aby sa zúčastnil festivalu, keď mu náhodná šnúra visiaca cez cestu podrezala hrdlo.

image

Jednou, z napohľad nevinnou a peknou tradíciou tohto festivalu, je aj púšťanie šarkanov.

Twitter/najapr/

Podobný osud postihli aj ďalšie obete. Dvojročná Kirti aj trojročná Kismat sa viezli so svojimi rodičmi na skútroch, keď sa im nite omotali okolo krku. Obe priviezli do nemocnice no pomôcť sa im už nedalo. Ďalší traja muži zomreli keď ich dorezali šnúry pri jazde na motorke.

image

Znásilnenia a krvavé hry v aréne. Po dvoch rokoch znovu vypustili býkov do ulíc Pamplony

Podľa tlačovej agentúry Press Trust of India zaznamenali záchranné služby celkovo 130 ľudí, ktorí boli zranení reznými ranami od šarkanov. Ďalších 46 sa zranilo po páde zo striech počas púšťania šarkanov počas festivalu. Podľa Statesman News Service bolo od incidentov zatknutých 188 ľudí za predaj čínskych nylonových šnúr, potiahnutých skleneným práškom.

image

Ďalšou, už menej prijateľnou a zároveň nelegálnou tradíciou tohto sviatku sú kohútie zápasy.

Flickr/

Ďalšou, už menej prijateľnou a zároveň nelegálnou tradíciou tohto sviatku sú kohútie zápasy. Táto nelegálna tradícia je v niektorých častiach Indie tak populárna, že na presadzovanie zákona je občas krátka aj polícia.

Vraždiace kohúty

Z krvavej zábavky si však chceli spraviť ešte viac krvavejšiu a na nohy kohútov pripevnili ostré nožíky. To sa však stalo osudné dvom mužom. Gande Suryapraksha Rao práve pripravoval svojho cenného kohúta na zápas, keď v tom vtáka vystrašil dav. Kohút s nožom na nohe vyletel do vzduchu a rozrezal majiteľovi nohu. 43-ročného muža previezli po nešťastnom slede udalostí do nemocnice. Po príchode ho však mohli len vyhlásiť za mŕtveho po tom, čo z rany vykrvácal, uvádza New India Express.

image

Hod líškou, skákanie cez sudy na ľade, či automobilové pólo. Pozri si zoznam bizarných zabudnutých športov

Ďalší muž, ktorého New India Express identifikoval ako K. Padmaraju, bol divákom iného kohútieho zápasu v okrese East Godavari. Keď vták vletel vyplašený do davu, s ostrým nožíkom nešťastne dorezal nič netušiaceho pozorovateľa, ktorý po hlbokých ranách tiež vykrvácal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 09:45