88-ročný Francúz prišiel do nemocnice s bombou z prvej svetovej vojny zaseknutou v konečníku.Twitter/Common Lawyer
StoryEditor

88-ročný muž šokoval personál nemocnice. Za lekármi prišiel s nevybuchnutou muníciou zaseknutou v konečníku

Michal Čiernik22.12.2022., 12:00h

Lekári zostali v šoku po tom, čo 88-ročný Francúz prišiel do nemocnice s bombou z prvej svetovej vojny zaseknutou v konečníku.

Lajkuj Brainee.sk na

Nemenovaný dôchodca prišiel do nemocnice Sainte Musse v Toulone v južnom Francúzsku v sobotu večer v nádeji, že mu z konečníka odstránia 20 centimetrový delostrelecký granát. Jeho príchod vyvolal rozruch, pretože personál nemocnice sa obával, že starožitná výbušnina vybuchne, informovala francúzska tlačová organizácia Var-Matin.

„V sobotu od 21:00 do 23:30 došlo k mimoriadnej udalosti, ktorá si vyžiadala zásah pyrotechnikov, evakuáciu časti pacientov, ako aj odklonenie prichádzajúcich rizikových stavov,“ prezradil pre francúzsky spravodajský portál Varmatin hovorca nemocnice Sainte Musse.

Následne privolaní experti na zneškodňovanie bômb po prehliadke muža zistili, že je nepravdepodobné aby delostrelecký granát explodoval v mužovi. Z bezpečnostných hľadísk však museli čiastočne evakuovať nemocnicu. „Zákrok sme museli riadiť v bezpečnom prostredí. Pre istotu sme prijali všetky preventívne opatrenia,“ povedal hovorca nemocnice.

image

Chceme si vybrať, kde a kedy sa rozlúčime s Archiem. Najvyšší súd zamietol prevoz chlapca, ktorého asi zabila TikTok výzva

Napriek tomu, že lekári sa pochopiteľne báli o svoju bezpečnosť kvôli chirurgickému zákroku, odborníci na detonáciu ich dokázali upokojiť. Ukázalo sa, že bomba bola zberateľským kúskom z prvej svetovej vojny a na začiatku 20. storočia ju bežne používala francúzska armáda. 88-ročný dôchodca si ju podľa Dailymail vložil dnu pre sexuálne potešenie.

Po tom, čo sa lekárom pri prvotnom vyšetrení nepodarilo bombu odstrániť, boli zdravotníci nútení vziať staršieho pacienta na operáciu. „Sme zvyknutí nájsť nezvyčajné predmety, ako jablko, mango alebo dokonca plechovku peny na holenie, vložené tam, kde by nemali byť. Ale náboj? Nikdy!“ Prezradil jeden z lekárov.

image

Záchranárka po nehode ošetrovala umierajúce dievča. Neuvedomila si, že je to jej dcéra

Po vybratí granáta ho lekári zmerali, na dĺžku mal 20 centimetrov a široký bol päť centimetrov. Hovorca nemocnice uviedol, že muž sa zotavuje dobre a je v „dobrom zdravotnom stave“. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 22:48