Fight Night Challenge 6Instagram/Fight Night Challenge
StoryEditor

FNC 6 priniesol výhru Fikiho Sulíka aj bizarný ženský súboj. Tlkanec ustál nemožné, Flexking zostáva neporazený

Miroslav Kamody21.04.2024., 10:30h

V Bratislave sa konal Fight Night Challenge 6 a redakcia Brainee bola pri tom. Pozri si náš sumár neopakovateľnej akcie, ktorá priniesla hneď niekoľko pamätných momentov.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované o stanovisko FNC k incidentu v zápase Johnnyho Murcina a Pali Hariho.

V sobotu večer patril Zimný štadión Ondreja Nepelu boxu. V takmer zaplnenej aréne sa stretli známe mená nielen tohto športu samotného, ale aj celebrity. Niektoré z nich mali medzi sebou nevybavené účty, ktoré chceli definitívne uzavrieť práve v ringu.

Počas nabitého večera sme sa dočkali hneď dvanástich zápasov, pričom každý z nich priniesol neopakovateľný výsledok a zážitok. Aj keď sa publikum zo začiatku značne zdráhalo, nakoniec ukázalo, že svojich favoritov vie posúvať ďalej k takmer nadľudským výkonom. Jasným dôkazom toho bol zápas Erika Tlkanca, ktorý sa postavil proti trom súperom naraz.

image

Toto je karta Fight Night Challenge 6. Strhla sa bitka, Baron na vozíku všetkých dourážal a Flexking pózoval so sekáčikom

Rýchle konce aj nešportové správanie

V rámci free prelims sme videli víťazstvo Mariána Mišalka nad Michalom Zátorským na body a Adama „Bergiho“ Bergera nad Jurajom Kočím. Zápas takisto skončil výhrou na body, pričom Bergi mal v zápase jasne navrch.

Prvý zápas hlavnej karty priniesol hneď v prvom kole KO, ktorým Palkovič jasne porazil Hrivňáka. Šéfkuchársky súboj v ringu tak nemal dlhé trvanie. Nasledovala séria jasných víťazstiev - Mošpan porazil Dynamica už v prvom kole, no jeho výhra by určite mala lepšiu príchuť, keby ju neprinieslo zranenie súpera.

Úplne spokojný nemohol byť ani Johnny Murcin, ktorý zvíťazil nad Palim Harim po diskvalifikácii v druhom kole. Zápas zdvihol ľudí zo sedačiek, pretože obaja sa do seba pustili aj po ukončení, pričom do ringu nabehli aj tréneri.

Hari sa rozhodne nezachoval správne, čo okomentoval aj Karlos Vémola v úlohe announcera ako nešportové správanie, ktoré organizácia nebude trpieť a vyvodí následky. Nie je to pritom prvýkrát, čo Hari namiesto športu predviedol hotovú pohromu. Kariéra so 64 zápasmi (40 víťazstiev, 10 KO výhier) je tak zrejme definitívne na konci.

Na incident reaguje aj samotná organizácia. „V prebiehajúcom druhom kole boja ťažkých váh prvý menovaný viacnásobne súpera udrel lakťom do tváre. Po prerušení zápasu sa Vaško dostal k ďalšiemu nepovolenému ataku Murcina, čo vyvolalo krátku, ale za to intenzívnu konfrontáciu medzi tábormi oboch bojovníkov.”

Vďaka rýchlej reakcii organizátorov a bezpečnostnej služby sa podarilo roztržku v priebehu pár sekúnd zastaviť. Pavol Vaško, bol diskvalifikovaný po druhý raz, keďže obdobným spôsobom skratoval aj proti raperovi Dynamicovi na FNC 4. 

Vedenie Fight Night Challenge reagovalo na kontroverzný okamih v krátkom vyjadrení bezprostredne po turnaji. „V prvom rade odsudzujeme akékoľvek nešportové správanie, či už zo strany zápasníkov v ringu alebo aj členov ich tímov. Následky vyvodíme určite. Momentálne sa rozhoduje o ich rozsahu. Pevne veríme, že si fanúšikovia udalosť FNC 6 užili a nenechali si ju pokaziť skratovým konaním protagonistov predmetného zápasu“

Organizácia pritom neodsúdila len konanie Vaška, ale aj členov z tímu Murcina, ktorí celú situáciu svojim konaním vystupňovali. Fight Night Challenge sa podľa informácií chystá vyvodiť dôsledky rovnako voči ringovému rozhodcovi, ktorý počas zápasu nereagoval na Vaškove údery lakťom. Vaško tak v organizácii definitívne skončil.

Ženský súboj a radosť Fikiho Sulíka

Následne Fučo porazil Romana Marka TKO v prvom kole a Fiki Sulík prekvapivo odpratal Miriho Vlčeka rovnakým spôsobom. Okrem toho predviedol najrýchlejšie ukončenie celého večera, čo neskôr okomentoval slovami, že nikdy v živote nebol taký šťastný, ako práve teraz.

Aréna, prebratá k životu po Sulíkovej výhre, hnala do ringu účastníčky jediného ženského zápasu večera. Súboj Pimpinočky a Lenočkatt mal síce od športového výkonu ďalej ako niektorí diváci od bufetu, a nechýbal dokonca niekoľkokrát ani smiech naprieč celou arénou, no obe nakoniec celý zápas dobojovali do konca.

To ocenili nielen súperky navzájom, ale aj publikum. Obe sa postarali o veľkú šou, a o to koniec koncov v tomto zápase zišlo. Na body nakoniec zvíťazila Pimpinočka. Tá však nechcela prezradiť, či je vojnová sekera medzi influencerkami definitívne zakopaná.

Za nimi sa predstavili v rýchlom a tvrdom zápase Rendys a Don boss bossov, ktorý priniesol TKO výhru v druhom kole pre prvého menovaného. Nasledovala trojica hlavných zápasov - tú otvoril Čepo, ktorý v atraktívnom súboji porazil Bartla na body.

Zápas, pri ktorom skoro spadla aréna

Nasledoval zápas, od ktorého nikto poriadne nevedel, čo čakať. Erik Tlkanec, šesťnásobný majster Slovenska v boxe v ťažkej váhe, sa postavil proti trojici súperov - Rigodanzovi, Patricks_tv a Mikefitkovi. Pravidlá boli jasné - Tlkanec musel v každom kole čeliť dvojici súperov, ktorí sa v ďalšom kole mohli prestriedať.

Chalani ukázali dobrú taktiku, vďaka ktorej do Tlkanca búšili v podstate bez prestávky. Aréna šalela a favorit bol pre ňu úplne jasný. Erik dokázal celý zápas nielen ustáť, ale trojicu ešte aj poriadne uťahať. Podľa rozhodcov išlo o remízu, no Rytmus, ktorý na posledné zápasy vystriedal Karlosa, a rovnako tak aj hala, mali o svojom víťazovi rozhodnuté. 

Tlkanec po zápase priznal, že nebyť jedinečnej diváckej kulisy, zrejme by sa vzdal, no neuveriteľné burácanie haly ho hnalo dopredu a ocenilo jeho neskutočný výkon večera.

Flexking natiahol víťaznú šnúru

Azda najviac medializovaným zápasom bolo bezpochyby finále celého Fight Night Challenge 6. Flexking sa v ňom postavil proti Filipovi Tóthovi, ktorý bol po svojej prvej a jedinej výhre poriadne namotivovaný. Pred zápasom lietali urážky aj päste, no celá kampaň pred zápasom bola rozhodne zaujímavejšia ako zápas samotný.

Filip skončil v druhom kole po TKO a Flexking tak natiahol svoju víťaznú sériu o ďalší zápas, pričom zároveň ukázal, prečo je jednou z hlavných hviezd celej organizácie. Po týždňoch trashtalkovania pokorne uznal kvality súpera, no dodal, že sa musí dať zdravotne dokopy, a tak zostáva nejasné, kedy ho uvidíme najbližšie. 

V prípade Filipa je to jasnejšie - v ringu by sme ho nemali vidieť už nikdy. Po prehranom zápase oznámil, že športovú kariéru ukončuje, okrem iného aj kvôli problémom s okom. S bilanciou jedno víťazstvo a jedna prehral sa však stále môže cítiť ako víťaz - podarilo sa mu totiž schudnúť takmer 30 kíl.

Organizátori už stihli oznámiť Fight Night Challenge 7, nateraz však dátum a miesto zostáva zahalené rúškom tajomstva. Počas večera však padli slová o Prahe, no na oficiálne potvrdenie si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:26