Ľudovít Ódor - Zuzana Čaputová v televízii TA3.Peter Mayer/
StoryEditor

Čaputová zverejnila mená nových ministrov. Pozri sa, kto bude v novej úradníckej vláde

TASR12.05.2023., 11:30h

Prezidentka v piatok zverejnila zoznam členov vlády odborníkov. Premiérom sa stane doterajší viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor. Vládu odborníkov vymenuje hlava štátu v pondelok.

Lajkuj Brainee.sk na

      Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky

      Peter Dovhun  

Peter Dovhun je predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SEPS. Do predstavenstva bol v roku 2021 vybratý transparentným výberovým konaním, ktoré zorganizovalo ministerstvo financií. Bol obchodný riaditeľ v Motorole, riaditeľ divízie Microsoft Business Solutions, člen predstavenstva skupiny Gratex International, a.s., Slovensko a jej výkonný riaditeľ a bol tiež výkonný riaditeľ v Tachyum, s.r.o., Slovensko.

      Ministerstvo financií Slovenskej republiky

      Michal Horváth  

Svoju doterajšiu profesionálnu dráhu zasvätil otázkam monetárnej a fiškálnej politiky. Pôsobí ako hlavný ekonóm Národnej banky Slovenska. Stál pri vzniku Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.

Počas pôsobenia na ministerstve financií zastupoval Slovenskú republiku na rokovaniach o vstupe krajiny do eurozóny. Akademicky pôsobil na univerzitách v Oxforde a Yorku, publikoval v renomovaných medzinárodných akademických časopisoch.

Vyštudoval finančný manažment a ekonómiu verejného sektora, doktorát z ekonómie získal na Univerzite v St. Andrews.

      Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky

      Pavol Lančarič  

Meno skúseného vrcholového manažéra je späté s rozvojom slovenského telekomunikačného priestoru. V 90. rokoch bol zodpovedný za viaceré výskumné úlohy na Protimonopolnom úrade Slovenskej republiky. Bol aj členom poradného výboru predsedu vlády.

Následne viedol telekomunikačnú spoločnosť Globtel (dnes Orange Slovensko). Po odchode z výkonnej funkcie ostal v spoločnosti ako predseda dozornej rady. Podporoval tiež európsky tím pri riadení aktivít podnikateľskej skupiny v stredoeurópskom regióne vrátane Slovenska. Je absolventom obchodnej fakulty.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 10:06