Musk ohlásil novú nástupkyňu na pozíciu CEO Twitteru. Dado Ruvic/Reuters
StoryEditor

Veľká zmena na poste, ktorý zastával Elon Musk. O šesť týždňov ho nahradí žena, hrdo oznámil vizionár

mor12.05.2023., 10:30h

Elon Musk nemenoval svoju nástupkyňu, povedal však, že funkciu prevezme približne o šesť týždňov.

Lajkuj Brainee.sk na

Musk, ktorý kúpil Twitter vlani v októbri a odvtedy ju riadi, už dlhší čas trvá na tom, že nie je jej stálym generálnym riaditeľom. Miliardár a podnikateľ napísal na Twitteri, že jeho rola sa zmení na výkonného riaditeľa a technologického riaditeľa spoločnosti, uvádza sa na portáli Euro News

image

Roky vyvíjal umelú inteligenciu pre Google. Teraz odišiel, aby pred ňou varoval

Populárny miliardár vo svojom tweete napísal: „S nadšením oznamujem, že som pre X/Twitter našiel generálnu riaditeľku. Začne už o ~6 týždňov!"

Po jeho vyhlásení akcie Tesly vzrástli o dve percentá. Akcionári spoločnosti boli totiž už dlhšie znepokojení tým, koľko jeho pozornosti sa venuje Twitteru.

Muskove pôsobenie na čele Twitteru bolo chaotické a urobil rôzne sľuby a vyhlásenia, od ktorých ustúpil alebo ich nikdy nerealizoval. Prvý deň prepustil vrcholových manažérov spoločnosti, po ktorých nasledovalo zhruba 80 percent zamestnancov.

image

Nevieš čo s peniazmi? Postav si mesto. Títo multimiliardári na čele s Elonom Muskom si chcú postaviť vlastné utópie

Odvtedy zmenil overovací systém platformy a obmedzil moderovanie obsahu a zabezpečenie proti šíreniu dezinformácií. Musk v decembri žartoval na Twitteri a vyjadril pesimizmus ohľadom vyhliadok na nového generálneho riaditeľa. Povedal, že človek, ktorý by chcel viesť túto spoločnosť, ktorá „bola na rýchlej ceste k bankrotu musí mať veľmi rád bolesť“.

O pár dní neskôr na Twitteri napísal: „Odstúpim z funkcie generálneho riaditeľa hneď, ako nájdem niekoho, kto je dosť hlúpy na to, aby túto prácu prevzal“. Sľub prišiel po tom, čo ho milióny používateľov Twitteru požiadali, aby odstúpil v prieskume na Twitteri, ktorý sám vytvoril a sľúbil, že sa ním bude riadiť.

Vo februári na konferencii povedal, že očakáva nájdenie generálneho riaditeľa pre Twitter so sídlom v San Franciscu „pravdepodobne koncom tohto roka“.

image

Čo sa stane s tvojimi účtami na sociálnych sieťach po smrti? Twitter odpovedal nejasne: emotikonom exkrementu

V novembri minulého roka ho na súde vypočúvali, ako delí svoj čas medzi Teslu a jeho ďalšie spoločnosti vrátane SpaceX a Twitter. Musk odpovedal, že nikdy nemal v úmysle byť generálnym riaditeľom spoločnosti Tesla a že nechce byť ani generálnym riaditeľom žiadnej inej spoločnosti, radšej sa považuje za inžiniera.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:53