Žene súd nariadil peniaze vrátiť aj s úrokmi.Unsplash/brainee X Canva/
StoryEditor

Kryptoburza žene omylom poslala 10,5 milióna dolárov. Mesiace si to nikto nevšimol, ona zatiaľ veselo míňala peniaze

mor10.03.2023., 14:00h

Úprimne, kto aspoň raz o niečom takom nesníval? Thevamanogari Manivel však nezostala len pri snívaní a (ne)cieľavedomo sa pustila do míňania, ktorého jediným cieľom, zdá sa, bolo zbankrotovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Namiesto spochybňovania a spytovania sa samej seba, ako je vôbec možné, že jej na účet miesto mizernej výplaty príde viac než desať miliónov, sa Manivel bezhlavo pustila rovno do ich utrácania, informuje magazín Unilad.

image

Zaúradovali temné sily? Dvadsaťosem dievčat bolo hospitalizovaných po tom, čo v škole použili dosku Ouija

Chyby sa stávajú, ale práve táto je o naivite hraničiacou s bláznovstvom. Bláznom však nie je len Manivel, ale aj samotná spoločnosť, ktorá si túto stratu nevšimla niekoľko mesiacov. Milión sem, milión tam, no nie?

Keď ju však firma formálne požiadala, aby im láskavo peniaze poslala nazad, Manivel sa musela priznať s nepríjemným faktom, a síce že tak trochu nedokáže vrátiť všetko, čo jej na účet prišlo. Peniaze navyše previedla na spoločný účet so svojou sestrou.

Kde bolo, tam bolo...

Stála jedna nehnuteľnosť na predmestí Melbourne Craigieburn so sympatickou cenou 1,35 milióna dolárov. Manivel okamžite padla do oka a kúpila si ju.

image

V bratislavskej krčme sa stretávali konšpirátori, mesto ju dnes zrovnalo so zemou. S okolím Račianskeho mýta má veľké plány

Dom údajne kúpila ako darček pre svoju sestru - čo je nesporne veľmi milým sesterským gestom; taktiež veľkú sumu darovala aj svojej dcére. Obe sestry následne pokračovali ďalej v utrácaní a viedli život ako z rozprávky, o ktorom väčšina z nás môže len snívať. Všetko to však skončilo o šesť mesiacov neskôr. 

Crypto.com je totiž korporát, s ktorým sa nechceš len tak zahrávať. Právnici sa ako hyeny s chuťou pustili do prípadu, z ktorého mali vytrieskať čo najviac. Manivel so svojimi právnikmi nemala šancu. Po dlhej a drsnej právnickej bitke si korporát uplatnil svoje právo na peniaze. Súd Manivel nariadil predať dom a vrátiť ochudobnenej spoločnosti jej peniaze - aj s úrokmi. 

image

Koniec s opitosťou. Vedci vyvinuli hormonálnu injekciu, ktorá ti pomôže vytriezvieť až o polovicu rýchlejšie

„Je preukázané, že majetok v Craigieburne bol získaný z prostriedkov, ktoré možno vysledovať k neoprávnenej platbe, a nikdy by nebol v rukách Gangadory (Manivelina sestra, pozn. red.), ak by sa neuskutočnila neoprávnená platba,” znel verdikt sudcu, ktorý Manivel v budúcnosti spôsobí pravdepodobne ešte nejaký ten žalúdočný vred.

A ako každá rozprávka, aj táto má svoje ponaučenie: „Ak zadržiavate majetok niekoho iného, ​​v skutočnosti držíte majetok podvodom, nemáte naň nárok a musíte ho vrátiť,” povedal právnik z Handerson and Ball pre 7News.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. máj 2024 04:51