Pedro Pascal sa stal celosvetovo známym vďaka seriálom, jeho začiatky však neboli vôbec jednoduché.Twitter/Pedro Pascal Daily
StoryEditor

Pedrovi Pascalovi leží celý Hollywood pri nohách. Cesta hereckého sexsymbolu na vrchol však nebola jednoduchá

mor14.04.2023., 16:31h

Pedro Pascal je momentálne jedným z najvyhľadávanejších mien v Hollywoode. V článku sa dočítaš, ako sa hviezda Last of Us preslávila a ako sa z Pedra stal latino sex symbol.

Lajkuj Brainee.sk na

Celým menom José Pedro Balmaceda Pascal je herec s čilsko-americkým pôvodom, ktorý momentálne patrí k najžiarivejším hviezdam Hollywoodu. Nie vždy to tak ale bolo. Ešte na začiatku svojej kariéry používal meno Pedro Balmaceda, no na pamiatku svojej matky si po jej smrti zmenil meno na Pascal, píše sa na webe Movie Web.

Jeho matka Veronica Pascal bola detská psychologička a  otec Jose Balmaceda doktorom. Jeho rodičia sa zúčastnili odbojov v Čile a jeho matka bola sesternicou synovca socialistického čilského prezidenta Salvadora Allendeho. Kvôli svojej vzbure proti diktatúre sa Pascalova rodina presťahovala do Spojených štátov, ešte len keď mal deväť mesiacov.

image

Finále série o obľúbených DC hrdinoch či spin-off k legendárnym lovcom démonov. S HBO max sa v apríli nudiť nebudeš

Nemal ani na jedlo

​Pedro začal s herectvom už vo veľmi mladom veku, hrával s miestnymi divadlami a školskými hrami. Potom odišiel na univerzitu do New Yorku, získal diplom z herectva a začal si hľadať prácu. Väčšinu svojej kariéry však preberal len množstvo menších úloh, avšak teraz, vo veku 47 rokov, stvárnil hneď niekoľko postáv, ktoré by boli pre každého herca ich životnou rolou.

Predtým to však mal poriadne ťažké. Jeho blízka kamarátka a herečka Sarah Paulson v rozhovore pre Esquire povedala, že Pascalovi dávala dokonca peniaze, pretože si nemohol dovoliť jedlo.

„Myslím si, že už o tom hovoril aj verejne... Ale bolo obdobie, keď som mu dávala peniaze, ktoré som zarobila, aby sa mohol najesť. Každý chce, aby bol úspešný, čo je podľa mňa znak veľkej filmovej hviezdy,” povedala.

Pomalý rozbeh

Jeho prvým vystúpením v televízii bola relácia, ktorá sa volala Good vs Evil z roku 1999. Ďalej pokračoval v malých úlohách v menších televíznych spotoch a postupne si začal rezervovať úlohy v čoraz významnejších televíznych seriáloch. Získal malú rolu Edwarda v Buffy, premožiteľke upírov. Niekoľkokrát sa objavil aj v Zákon a poriadok a taktiež odohral šesť epizód v The Good Wife ako Nathan Landry,

image

Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny.

Hbo/

Napokon, po 15-tich rokoch, dostal svoju prvý významný kontakt v kultovom celosvetovom ošiali - Game of Thrones. Bol rok 2014, keď sa Pedro divákom predstavil ako charizmatický južanský princ Oberyn Martell. Trocha rebel, veľký záletník a charizmatický sympaťák s podrezaným jazykom mu nesmierne zapasoval a len viac zvýraznil jeho talent a nadanie.

Hra o tróny, založená na nesmierne populárnych románoch Pieseň ľadu a ohňa od Georgea R. R. Martina, bola v tom čase jednou z najsledovanejších a najkvalitnejších relácií v televízii a bola pre Pascala ideálnou príležitosťou ukázať svetu, čo všetko ako herec dokáže.

image

Smrť Tonyho Starka aj vojna proti smrtiacemu mimozemskému druhu. Tieto filmy sa odohrávajú v roku 2023

Rolu Oberyna získal až po niekoľkých konkurzoch a aj napriek tomu, že Oberyn sa ukázal len v jednej sérii, Pascalov výkon bol taký strhujúci, že z Oberyna urobil jednu z najzapamätateľnejších postáv. Pascal získal za svoj výkon nomináciu na Screen Actors Guild Awards.

Od Narcos až do preďalekej galaxie

Objavil sa aj v seriáli Narcos, kde si zahral protidrogového agenta Javiera Penu. Tento seriál je založený na skutočnom príbehu o snahách úradov zvrhnúť kolumbijského drogového bossa Pabla Escobara. Pascal je hlavnou postavou tejto série, ale je to viac príbehové rozprávanie, v ktorom sledujeme hneď niekoľko veľkých postáv.

Narcos mal super recenzie a zaradil sa ku kvalitným seriálom, ktoré pracujú s tematikou inšpirovanou drogovými bossmi, ako napríklad Breaking Bad. Pascalov výkon bol opäť fantastický, takže ďalšia šou, do ktorej bol obsadený, ho poháňala k instantnej sláve.

image

Svet Star Wars sa rozrastie o ďalšie tri filmy. Toto všetko vieme o návrate do milovanej preďalekej galaxie

Mandalorian a The Last of Us

Po niekoľkých konkurzoch v The Mandalorian showrunner Jon Favreau obsadil Pascala ako Dina Djarina, mandalorianskeho lovca odmien v pokračovaní kultových Hviezdnych vojen. Tento spinoff sa stal obrovským hitom a stále pokračuje. 

Táto úloha skutočne otestovala jeho herecké schopnosti, pretože väčšinu predstavenia mu tvár zakrýva prilba. Musí sa spoliehať výlučne na svoj hlas a pohyb tela za maskou, aby divákov vtiahol do deja, a to sa mu darí neskutočne dobre.

Nehovoriac o tom, že postava je v prvom rade neskutočne stoická. Úloha Dina Djarina, aj keď nie je pre herca emocionálne najakrobatickejším počinom, je jedinečná rola, ktorá umožnila Pascalovi napnúť herecké svaly, ktoré nemal možnosť predviesť.

Pascal tiež získal rolu vo videohernej seriálovej adaptácii Last of Us. Hrá Joela, dlho trpiaceho a často neľútostného otca, ktorý prišiel o svoju jedinú dcéru na úsvite apokalypsy s nakazenými.

O 20 rokov neskôr sa vydal na cestu naprieč štátmi, aby chránil tínedžerku Ellie, ktorú hrá Bella Ramsey, imúnnu voči infekciám. V The Last of Us nemá Pascal žiadnu masku ako Mandalorian, takže ide o veľmi odlišný typ výkonu, kde vidíme každý aspekt jeho hereckých výkonov. 

image

Máš sa na čo tešiť. Marec na HBO Max prinesie finále The Last of Us či štvrtú sériu oceňovanej série Succesion

Sex symbol

Pedro Pascal nie je len slávnym hercom s veľmi dobre rozbehnutou kariérou - stal sa tiež lámačom sŕdc (a je jedno či mužov, alebo žien, šalie z neho celý internet). 

Charizmatický úsmev, podmanivý pohľad, trocha šišaté strapaté vlasy, charizma a zmysel pre humor z neho robia ideálneho kandidáta na sex symbol. K sláve mu dopomáha aj fakt, že okolo jeho osoby vznikajú terabajty mémov a rôznych zostrihov, v ktorých najlepšie vyniká jeho charizma, črty a telo. 

Okrem toho je aj veľkým podporovateľom LGBTI+ komunity. Verejne podporil nielen Bellu Ramsay, ktorá sa identifikuje ako nebinárna osoba, ale aj svoju transgender sestru Lux. „Moja sestra, moje srdce, naša Lux,“ napísal pod jeden svoj príspevkov na Instagrame.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 20:29