Medzi hlavnou postavou a jej najlepšou kamarátkou preleteli iskry.Hbo/
StoryEditor

Lesbický bozk v Last of Us vyvolal na internete vášne. Na homofóbov reagovala aj hlavná hrdinka

mor01.03.2023., 15:00h

Bella Ramsey, ktorá hrá Ellie v post-apokalyptickom seriáli s nakazenými, reagovala na homofóbne reakcie, ktoré seriál dostáva najmä kvôli tomu, že zobrazuje aj životy queer postáv a ich prežívanie.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál The Last of Us, ktorý sa považuje vôbec za jednu z najepších seriálových adaptácií videohry, obsahuje dva queer príbehy. Tretia epizóda sa zameriavala na vzťah medzi Frankom a Billom, najnovšia siedma epizóda sa zas ponorila do vzťahu Ellie a jej najlepšej kamarátky Riley.

image

Tretia epizóda The Last of Us je nateraz najlepšou časťou celého serálu. Homofóbni Slováci sa zase ukázali v najhoršom svetle

Obe dejové línie vyvolali odpor menšieho okruhu fanúšikov, ktorí sériu obviňovali z toho, že sa "príliš silno" zameriava na príbehy queer postáv. V rozhovore pre Sky News sa 19 roční Bella dotkli tohto odporu a povedali: "Hrozí nám klimatická kríza a existuje toľko ďalších dôležitejších vecí, ktorých sa treba obávať, než dvoch zamilovaných ľudí, ktorí sa bozkávajú na obrazovke."

Bella pokračovali v tom, že príbehy už v hre existujú a boli hrdí na to, že ich tvorcovia Craig Mazin a Neil Druckmann zahrnuli do série. "Prečo by v seriáli nemali byť gej príbehy? Páči sa mi, že to HBO robí a viem, že to bolo niečo, čo Craiga skutočne nadchlo."

image

V celom The Last of Us sa ani raz nepoužilo slovo ZOMBIE. Tvorcovia na to majú dôvod

"Je to naznačené aj vo videohre, príbeh Ellie a Riley a aj Billa a Franka. Myslím si, že je to naozaj skvelé. To neznamená, že keď je apokalypsa,takéto druhy lásky prestanú existovať," povedali.

Herečka Storm Reid (Riley), ktorá debutovala v seriáli Euphoria predpovedala, že prídu homofóbne reakcie. V rozhovore pre Entertainment Weekly sa o vzťahu Ellie a Riley Storm nechala počuť, že  "je rok 2023. Ak vás zaujíma, koho milujem, potom potrebujem, aby ste si ujasnili priority." Taktiež dodala: "V živote je toľko iných vecí, ktorých sa treba obávať. Prečo sa obávate toho, že títo mladí ľudia - alebo ktokoľvek iný - sa navzájom milujú?"

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:58