Sam Smith s cylindrom, na ktorom sú pripevnené démonické rohy.Youtube/k.g./
StoryEditor

Kresťania sa obávajú, že na odovzdávaní cien Grammy sa vyvolal antikrist. Vadilo im vystúpenie Sama Smitha

mor07.02.2023., 14:00h

Túto hystériu vyvolala performence k piesni Unholy ocenených Sama Smitha a Kim Petras. Fakt, že nad tým celým viselo ešte aj sponzorstvo farmaceutickou firmou Pfizer, bolo pre kresťanských konšpirátorov poslednou kvapkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Beyoncé môže na ocenenie album roka naďalej čakať, ale čo nepočká sú obavy z možného príchodu antikrista. Kresťanskí fanatici si myslia, že organizátori podujatia v spojení s Pfizerom sa snažili privolať antikrista.

Tanečné vystúpenie oboch umelcov vybičovalo emócie vo viacerých konzervatívnych médiách. Titulka The Post Millennial„​Mimoriadne správy: Sam Smith predvádza satanistické vystúpenie na Grammy so striptérmi s diabolskými rohmi“. Alebo vyjadrenie komentátorky Liz Wheeler„Hovoria nám, že nemáme bojovať v kultúrnych vojnách,“ napísala na Twitteri. „A medzitým démoni učia vaše deti uctievať Satana. Mohla by som zvracať.“

image

Úchylku má každý jeden z nás, BDSM sa nikto nemusí báť, hovorí profesionálna domina Monita

Nepochopené umenie

Sam Smith a Kim Petras večer 5. februára predviedli úžasné predstavenie k svojmu singlu „Unholy“, ktorý získal ocenenie Grammy. Sam mali na sebe červený latex a nachádzali sa uprostred kruhu tvoreného z tanečníkov v rubášoch, zatiaľ čo speváčka Petras tancovala v klietke obklopenej plameňmi. Následne oboch obklopili tanečníci s rohmi a bičmi. Na konci si Smith nasadili klobúk s rohmi a tancovali s rovnako štylizovanou palicou.

„Na Grammy sa objavilo démonické vystúpenie Sama Smitha sponzorované Pfizerom,“ napísala na Twitteri krajne pravicová kongresmanka Marjorie Taylor Greene, ktorá bežne šíri konšpiračné teórie. „Americkí kresťania sa musia pustiť do práce,“ zakončila kongresmanka svoj tweet.

Vakcíny vyvinul Satan

Konšpirácie ohľadne paniky zo satanizmu zaznamenali v poslednom desaťročí comeback, a to vďaka vzostupu sociálnej siete QAnon, na ktorej užívatelia recyklujú staré témy a obavy z údajne tajných a údajne vplyvných satanských kabál, ktorých cieľom je vraj ukradnutie nevinnosti detí.

@stop_traffickin_kids

Backlash: Outraged viewers slammed Sam Smith over their ‘satanic‘ Grammys performance of their award-winning single, Unholy

♬ Creepy Whispers - Sound Effects Royalty Free

Táto hystéria prenikla aj do hlavného prúdu kresťanských nacionalistov v USA. Hnutie považuje akékoľvek kultúrne alebo politické inštitúcie, ktoré neodrážajú kresťanské hodnoty, za „satanské“ alebo „antikristovské“. Tieto termíny zahŕňajú aj študentov, ktorí sa v škole učia o problémoch LGBTI+ ľudí alebo o fungovaní vakcín.

To je aj dôvodom, prečo mnohí kresťanskí konzervatívci ktorí sledovali tohtoročné udeľovanie cien Grammy videli v performance niečo "nesväté". Sam Smith a Kim Petras zosobnili všetko to, čo nenávidia a čoho sa boja - Pfizer bol len tou pomyselnou poslednou kvapkou (keďže firma sa podieľala na vývoji vakcín proti covid-19). 

image

Temná minulosť predstaviteľa cirkvi. Ruský patriarcha Kirill mal pôsobiť vo Švajčiarsku ako agent KGB

Sam Smith je už dlhšie obdobie terčom samozvaných kultúrnych bojovníkov. Dôvodom je, že v roku 2019 sa identifikovali ako gender queer (zastrešujúci termín významovo podobný nebinárnosti, môže sa tiež použiť na opis akýchkoľvek rodových identít iných než muž a žena, pozn. red.). Smith sa za svoju identitu nehanbí, práve opak - oslavuje ju svojím odevom.

Smith a Petras si na Grammy prebrali aj cenu za „najlepšie popové duo“. Petras sa do histórie Grammy navyše zapísala ako prvá transrodová žena, ktorá si prevzala ocenenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:07