Na snímke Jim Carrey z kultového filmu The Truman Show práve vypoklonkoval režiséra jeho simulovaného života a odchádza preč.Brainee X Canva/
StoryEditor

Rusko rozširuje zoznam nežiaducich osôb. Jim Carrey dostal zákaz vstupu do krajiny priamo od Putina

mor19.11.2022., 09:00h

Rusi zakazujú vstup na svoje územie najmä známym osobnostiam. Akoby niekto teraz vyhľadával cestu do krajiny, ktorá je zodpovedná za životy nevinných ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Keďže kanadský premiér otvorene vystupuje proti vojne na Ukrajine, Putin uvalil na Kanadu sankcie. Zakázaný vstup na územie agresorskej krajiny má aj spisovateľka Margaret Atwood, ktorú poznáš ako autorku knihy, podľa ktorej vznikol seriál Príbeh služobníčky. Zoznam zakázaných obyvateľov sa vzťahuje aj na mnohých novinárov a politikov, ktorí sa pripojili k Trudeauovi a podporovali jeho rozhodnutie postaviť sa za Ukrajinu, prináša informáciu magazín NME. Nechýba ani ďalší známy Kanaďan - Jim Carrey. Ten na zozname figuruje tiež. 

image

Spisovateľka Margaret Atwood je autorkou Príbehu služobníčky a taktiež na zozname nežiaducich osôb Ruska.

Brainee X Canva/

„V reakcii na pokračujúcu prax uvalenia sankcií režimu premiéra Trudeaua proti ruskému vedeniu,“ píše sa v stanovisku ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie k tomu, prečo sankcie uvalili. Na svojom webe taktiež zverejnili zoznam s nežiaducimi osobami. 

Ruské ministerstvo v oznámení uviedlo, že 100 kanadských osobností, ktoré sú na zozname nežiaducich osôb, sú napojené na etnické ukrajinské organizácie, uvádza na svojom webe National Post. Údajne sa mali podieľať na formovaní agresívneho protiruského ťaženia v Kanade.

Snažia sa o dobré vzťahy

Ministerstvo uviedlo, že oni a ďalších 97, z ktorých mnohí sú napojení na etnické ukrajinské organizácie, boli zakázaní, pretože sa podieľali na „formovaní (kanadského) agresívne protiruského ťaženia“ ako píšu rusi na stránke svojho ministerstva. Medzičasom tiež prebieha samit G20 a postoje, ktoré kanadský premiér prechováva k Rusku, sa nezhodujú s vrcholovými predstaviteľmi ďalších členov G20 - tí si chcú aj napriek vojne na Ukrajine udržať s  Ruskom dobré vzťahy. Napríklad Čína, India ani Južná Afrika rezolúciu OSN, ktorá odsudzuje Rusku z agresie voči Ukrajine, sa zdržali. 

„Zameriam sa na to, aby sa svet spojil v názore, že Putin urobil hrozné, hrozné rozhodnutie, keď sa rozhodol napadnúť mierumilovnú susednú krajinu,“ povedal v nedeľu premiér Justin Trudeau. 

Dôraz na jednotu

Samit G20 hostila Indonézia, tá lídrov vyzvala k tomu, aby sa väčšmi zamerali na na podporu zdravotníckych systémov a posilňovanie potravinovej a energetickej bezpečnosti, a zdôraznila, že je dôležité zamerať sa na jednotu v názore namiesto rozdelenia. Krajina tiež údajne požiadala predstaviteľov G20, aby hlasnejšie vystupovali proti ruskému prezidentovi a aby zmiernili svoju rétoriku  s cieľom dosiahnutia konsenzu v dôležitejších otázkach.

„Úlohou Kanady je hľadanie spôsobov, ako riešiť aj zložité problémy, aj preto vedieme mnoho prebiehajúcich rozhovorov s Indonéziou,“ vyjadril sa Justin Trudeau. Kanada v pondelok oznámila 500 miliónov dolárov pre ukrajinskú armádu, vrátane sledovacích a komunikačných zariadení, ako aj paliva a zdravotníckeho materiálu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:54