Nikita DragunInstagram/nikita Dragun/
StoryEditor

Polícia v Miami je terčom kritiky. Zadržali známu transrodovú modelku a umiestnili ju do cely pre mužov

kam10.11.2022., 13:30h

Zákon hovorí jasne v prospech transrodových ľudí. Polícia však očividne toto nariadenie ignorovala.

Lajkuj Brainee.sk na

Populárna transrodová beauty influencerka Nikita Dragun skončila po zadržaní v mužskom väzení a spustila tak vlnu nevôle voči rozhodnutiu súdu. Ako informuje portál Rolling Stone, Nikita bola zadržaná po tom, čo sa v hoteli Goodtime v Miami Beach správala nevhodne.

Bola zatknutá a obvinená z jedného trestného činu ublíženia na zdraví, výtržníctva a priestupku. Ale podľa dokumentov, ktoré preskúmal Rolling Stone, influencerka, ktorá strávila veľkú časť svojej online kariéry otvorenou diskusiou o svojom prechode z muža na ženu a teraz je legálne žena, bola na svojich rezervačných papieroch uvedená ako muž.

image

Transrodová Charlotte: Chalani zo Spišskej tvrdili, že ma treba obesiť. Vypisujú mi aj známi Slováci

Žena v mužskej jednotke

Pri vypočutí pred jej prepustením Dragun povedala, že sa po zadržaní nachádzala v mužskej jednotke a požiadala o premiestnenie. „Musím ešte zostať tu na mužskej jednotke?“ pýta sa vo videu z pojednávania, ktoré začalo kolovať online a pôsobí emotívne.

Sudkyňa Mindy Glazer jej povedala, že „nevytvorila pravidlá“, ale dodala, že je možné ju napríklad umiestniť do samostatnej časti. Aj keď bola influencerka prepustená, nateraz nie je jasné, či sa dočkala výmeny ciel. Na slobodu sa dostala bez kaucie, súdne pojednávanie je naplánované na december.

„Situácia s Nikitou, ktorá je legálne žena, umiestnenou v mužskej jednotke vo väzení na Floride, je mimoriadne znepokojujúca a nebezpečná,“ povedal jej zástupca pre Rolling Stone. „Toto rozhodnutie, ktoré urobil okres Miami-Dade, priamo porušuje ich protokol, ktorý nariaďuje, aby boli transrodoví väzni klasifikovaní a umiestnení na základe bezpečnostných potrieb a rodovej identity.“

image

Prvá česká transgender modelka sa vydala v Dubaji. Deti mať zatiaľ nedokážem, hovorí

Internetová celebrita

„Nikita bola prepustená a teraz je v bezpečí. Ďakujem, že počas tohto obdobia rešpektujete jej súkromie,“ dodal zástupca. Dragun sa v minulosti objavila aj v sérii Hype House od Netflixu, má 3,5 sledovateľov na YouTube, 9 miliónov followerov na Instagrame a 14,6 milióna na TikToku.

Hoci je Dragun najznámejšia pre svoj mejkap a módny obsah, jej popularita rástla vďaka svojim videám o transrodových skúsenostiach. V roku 2018 verejne oznámila, že berie hormonálne náhrady ako súčasť svojho prechodu a naďalej dokumentuje svoj prechod a život ženy na svojom kanáli YouTube.

Skupiny pre reformu väzníc zistili, že transrodoví väzni umiestnení vo väzniciach, ktoré sú v súlade s ich rodovou identitou, môžu byť často terčom zvýšeného fyzického alebo sexuálneho násilia. Podľa floridských zákonov môžu byť transrodoví väzni umiestňovaní do väzníc špecifických pre jednotlivé pohlavia od prípadu k prípadu, a hoci im zákon poskytuje rovnaké práva ako ostatným väzňom, správy zistili, že transrodoví väzni na Floride môžu čeliť zvýšenej diskriminácii pre ich orientáciu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 03:51