Propagandistická skladba je hitom TikTokuTASR/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service, Brainee x Canva
StoryEditor

VIDEO Propagandistický song oslavujúci Kim Čong-una je gigantickým hitom na TikToku, textu ľudia nerozumejú

Miroslav Kamody07.05.2024., 11:00h

Je veselý a chytľavý, takže mu nič nebráni trendovať na sociálnych sieťach. Problémom je, že ide o propagandistickú skladbu na jedného z najhorších žijúcich diktátorov.

Lajkuj Brainee.sk na

Len máločo dokáže vyšvihnúť nejakú pieseň tak, ako práve sociálne siete. Pokiaľ si ju ľudia obľúbia, okamžite ju začnú používať vo svojich príbehoch na Instagrame či videách na TikToku. No nie vždy si uvedomujeme, že za chytľavou melódiou a cudzojazyčným textom sa môže skrývať niečo zlé.

Priateľský otec

Ako informuje BBC, na TikToku sa objavil nový gigantický hit. Pieseň s názvom Priateľský otec má podľa používateľov dokonalú melódiu, a preto ju nevedia prestať počúvať a používať vo svojich videách. V skutočnosti však ide o propagandistickú skladbu, ktorá velebí severokórejského diktátora Kim Čong-una.

image

Tajomstvom zahalený severokórejský hárem Kippumjo. Oddiel žien uspokojuje prominentov režimu

Je teda možné, že vo videu s víkendovej oslavy použiješ song oslavujúci muža, ktorý pravidelne odpaľuje balistické rakety, pošliapava ľudské práva svojich obyvateľov a vyhráža sa celému svetu jadrovou vojnou.

Úspešný propagandistický hit

Odborníci sa však zhodujú, že pieseň je dobrou ukážkou toho, ako vytvoriť úspešný propagandistický hit. Pripomína západné popové melódie, je rytmický, veselý a chytľavý. Severokórejský režim sa pritom už dlhodobo snaží hudbou motivovať svoje obyvateľstvo.

Niektorí odborníci pripomínajú, že song je vo svojej podstate prelomový. Kim Čong-una totiž označuje za „veľkého“ a „otca“, tieto výrazy pritom doteraz opisovali jedine jeho starého otca Kim Ir-sena. Experti si preto myslia, že Kim si takto upevňuje imidž najvyššieho vodcu v krajine.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 08:13