Poznáme víťazov Grammy.Twitter/variety, Billboard, Rennialuvuhazza/
StoryEditor

Beyoncé​ všetkým vytrela zrak, stala sa novu rekordérkou. Konal sa ďalší ročník Grammy

ČTK06.02.2023., 10:00h

41-ročná speváčka Beyoncé získala na slávnostnom udeľovaní svoj 32. zlatý gramofón. Ikona žánru R&B tak prekonala 26 rokov starý rekord britského dirigenta maďarského pôvodu Georgea Soltiho​.

Lajkuj Brainee.sk na

Teraz už priam legendárna speváčka bodovala v štyroch z deviatich kategórií, v ktorých bola nominovaná, vrátane ceny za najlepší tanečný/elektronický album roka za svoj album Renaissance. Okrem toho si odniesla cenu za najlepšiu tanečnú nahrávku s piesňou Break My Soul, najlepší tradičný R&B vokálny výkon a najlepšiu R&B pieseň, ktorou sa stala Cuff It.

image

Legendárna speváčka vyhrala v štyroch z deviatich kategórií

Twitter/ Kutaben/

„Snažím sa nebyť príliš emotívna, len jednoducho tento večer nejako prijmem,“ povedala Beyoncé, zatiaľ čo jej manžel, rapper Jay-Z stál v publiku a tlieskal jej. Poďakovala tiež svojej rodine a „queer komunite za jej lásku a za to, že vymyslela tento žáner“.

Slávnostné odovzdávanie začal energickým vystúpením Bad Bunny, ktorý roztancoval väčšinu prítomných vrátane speváčky Taylor Swift. Tá krátko potom dostala cenu za najlepšie hudobné video roka.

Album roka vyhral Harry Styles

Ocenenie za album roka, ktorý Beyoncé nikdy nezískala, nakoniec pripadlo do rúk Harryho Stylesa za album Harry‘s House. „Každý umelec v tejto kategórii ma veľmi inšpiroval,“ povedal prekvapený Styles pri preberaní ceny. Spolu s ním boli nominované aj albumy speváčky a skladateľky Adele, veteránov disco éry skupiny ABBA, Lizzo alebo portorického rappera Bad Bunnyho.

image

Album roka vyhral Harry Styles.

Twitter/ Rennialuvuhazza/

Speváčka a raperka Lizzo však získala cenu za nahrávku roka za svoj singel About Damn Time. Prestížne ocenenie za pieseň roka získala pesničkárka Bonnie Raitt, ktorá neskrývala svoj šok. „Som taká prekvapená. Neviem, čo na to povedať,“ povedala a dodala, že jej pieseň Just Like That sa zaoberá darcovstvom orgánov.

image

Speváčka a raperka Lizzo získala cenu za nahrávku roka za svoj singel About Damn Time.

Twitter/billboard/

Kendrick Lamar získal šiestykrát v kariére trofej za najlepší rapový výkon za skladbu The Heart Part 5 a vyhral aj cenu za najlepší rapový album - Mr. Morale & the Big Steppers.

Objavom roka sa stala Samara Joy

Objavom roka sa stala americká jazzová speváčka Samara Joy, ktorá v tejto kategórii porazila skupinu Wet Leg, latinskoamerickú speváčku Anittu či víťaza minuloročnej súťaže Eurovízie, kapelu Maneskin.

 

image

Objavom roka sa stala Samara Joy.

Twitter/variety/

Americká herečka Viola Davis po víťazstve v kategórii najlepšia audiokniha či rozprávanie vstúpila do elitného klubu zvaného EGOT, teda osobností, ktoré majú cenu Emmy, Grammy, Oscar a Tony.

image

Sam Smith prehovorili o svojom vyhlásení, že sú nebinárna osoba: Ľudia na nás doma nadávali, na ulici nás opľuli

Ocenenie získal aj Ozzy Osbourne, jeho spoločná skladba Degradation Rules s niekdajším parťákom z Black Sabbath, gitaristom Tonym Iommim, zvíťazila v kategórii Najlepší metalový výkon. Album Patient Number 9 sa potom stal najlepším rockovým albumom. Najlepšiu rockovú pieseň podľa názoru odbornej poroty nahrala speváčka Brandi Carlile.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 22:31